GAÜ'DEN; DÜNYA MİRASI İÇİN, BİR KATKI DAHA GERÇEKLEŞMEK ÜZERE

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'DEN; DÜNYA MİRASI İÇİN, BİR KATKI DAHA GERÇEKLEŞMEK ÜZERE

Kültürler Arası Ticari İletişim Araştırmaları Kayıt Altına Alınıyor.

 Tarihsel olarak, kültürlerarası ticari  iletişim; evrensel ticaretin temel taşı olma halini koruması gerçeği; günümüzün çok kültürlü ve çok dilli evrensel ekonomisinde de, gelecekteki gelişimimizi, refahımızı belirlemede önemli bir unsur olmaya devam edeceği yönündeki önemli ipuçlarını vermeye devam ediyor.

 

Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi`nin; Asya, Afrika, Avrupa ve Orta Doğu gibi farklı bölgeleri ve ülkelerinden öğrenim görmeye gelen öğrencileri;  Beşeri Bilimler Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof .Dr. Mohammad Hossein Keshavarz  ile İşletme Fakültesi doktora öğrencisi Tara Wilson Gürler denetimi altında;toplamda 240 öğrencinin katılımı ile, günümüzün kültürler arası ticaret sorunlarını konuştukları 15 saatlik video ve ses kayıtlarını topladılar.

 

Akademik yılın güz dönemi içerisinde gerçekleştirilen ve röportaj tekniğine dayanan söyleşiler,  GAÜ Medya Departmanı`nda kayıt altına alındı. Röportajların halen devam ettiği bilgisi de verilen çalışmanın henüz tamamlanmamasına rağmen; grup tartışmalarının ilk sonuçlarının,  konuşma analizine etnografik `umut verici` bir yaklaşım sunduğu da belirtildi.  Elde edilen ana kayıtlar dışında, öğrencilerin kişisel olarak cep telefonlarına yaptıkları kayıtlar da literatüre ayrıca dahil edildi. Kayıtlar sırasında sistematik olarak uluslar arası ticari dil olan `İngilizce` kullanılırken, aynı zamanda; Araştırmaya katılan öğrenciler,  İngilizce`nin iletişim aracı olarak kullanılmasının nasıl bir anlam yarattığını, bağlı problemleri nasıl çözdüğünü ve eleştirel düşünme yeteneklerini ne yönde geliştirdiğine dair  bakış açılarını da inceleme ve değerlendirme şansı da buldular.