GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ, SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİ KAPSAMINDA, BRTK’YA ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ, SEKTÖREL EĞİTİM GEZİLERİ KAPSAMINDA, BRTK’YA ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü’nün sektörel eğitim gezileri kapsamında, İletişim Fakültesi öğrencileri sektörü yakından tanımak için Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na ziyarette bulundu.

GAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, Kariyer Merkezi Koordinatörü Halide Koca ve öğrenciler, BRTK Müdürü Meryem Özkurt ve BRTK’yi ziyarette bulunarak bilgi aldı.

GAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluşan BRTK ailesi, öğrencilere okudukları bölümlerin iş hayatında nerelerde yer aldığını, iş hayatına giriş yaptıklarından itibaren karışlaşacakları olumlu ve olumsuz koşullardan bahsettiler.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt, genç kuşaklara BRTK’nın zor şartlardan bu günlere nasıl geldiği hakkında bilgi verdi. Ayrıca genç işletmecilere her zaman kapılarının açık olduğunun altını çizdi.

Gerçekleştirilen inceleme gezisi sonrası, GAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tutku Akter yaptığı açıklamada, “İletişim Fakültesi öğrencilerimiz için çok yerinde ve verimli bir gezi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca BRTK Müdürü Sayın Meryem Özkurt ve ekibi bizi çok güzel karşıladı. Benim içinde farklı bir deneyim oldu. Çünkü yıllar önce stajımı orda yapmıştım ve bir kez daha teknolojinin ilerlediğine tanık oldum. 20 yıl önce staj yaptığım departmanların yerini, dijital ve teknolojik makineler aldı. Bu güzel bir şey, öğrencilerimize de zamanın ne kadar hızlı geçtiğini, zamana ayak uydurma ve zamanı yakalamanın ne kadar zor olduğunu biraz daha görmelerini sağladık. İnanıyorum ki bu ve bunun gibi geziler öğrencilerimizin dış dünya ile onları bekleyen dünya ile iletişimini daha kolaylaştıracaktır” dedi.