BİRKAN KARADERİ ŞAMPİYONLUĞA DOYMUYOR

Haberler

GAÜ'DEN

BİRKAN KARADERİ ŞAMPİYONLUĞA DOYMUYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sponsorluğunda yarışan GAÜ Akademisyeni Birkan Karaderi, KITMOK Tirmen Enduro Yarışın’da MX2 kategorisinde zirvede yer aldı. Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu’nun (KITMOK) organize ettiği 2017 Enduro Şampiyonası, Geçtiğimiz haftasonu yapılan iki günlük yarış ile tamamlandı.

Sezonun altıncı ve son yarışı, Yılmaz Oto ve GAÜ’nün katkıları ile yapılırken, yarışın ilk günü Tirmen bölgesinde, ikinci günü ise Edremit bölgesinde yapıldı. 2 ana kategori ve 6 sınıfta 36 sporcunun start aldığı yarışta toplamda üç özel etap geçildi. Yılmaz Oto, GAÜ ve KAÜ sponsorluğunda, ayrıca Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Güven Sigorta’nın katkıları ile gerçekleştirilen yarış seyirciler ve bölge halkı tarafından büyük ilgi ve beğeni ile takip edildi. İki günlük yarış olması sebebiyle 2 katsayı üzerinden yapılan yarış ile 2017 Enduro Şampiyonası tamamlandı. MX2 sınıfında ise Birkan Karaderi zirvede yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaderi, Endro yarışlarının KKTC’de günden güne daha büyük boyut kazanmaya başladığını belirterek, gerek katılımcı sayısı; gerekse koşulan etapların zorluk derecesinin artmaya başladığını belirtti. Bu büyük organizasyonun bünyesinde olmaktan ve GAÜ’yü temsil etmekten büyük gurur duyduğunu ifade eden Karaderi, motosiklet kullanmanın kendisi için bir yaşam tarzı ve tutku olduğunu söyledi.

Karaderi, “Çok küçük yaşta motor ile tanıştım. Dedemlerden gelen bir motor tutkusu var. Dedelerimi örnek alarak başladım. Evimiz önceden ana yolun yanındaydı motorlar geleceği zaman egsoz sesini duyduğum zaman o kadar bir tutkum vardı ki, yollun yanına gidip motorları beklerdim. Sonra bisiklet tutkusunna döndü yaşımdan dolayı. 12-13 yaşlarında motosikleti dengede tutarak başladım. Zaman ilerledikçe gelişti ve sonra kendimi geliştirdim. Motorsiklet kullandığımdan dolayı çok mutluyum. Bana heyecan veren bir tutku.KKTC’de motorsiklet tutkusu Avrupaya göre daha az gelişmekte. Hedeflerim var, Paris Dakar yarışmasında yarışmak istiyorum. Çalışmalara devam ediyorum.” dedi.