GAÜ AKADEMİSYENİ İNCİRLİLİ’DEN, LEFKOŞA TÜRK LİSESİ’NDE “İNTERNET KULLANIMI VE TEKNOLOJİ ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AKADEMİSYENİ İNCİRLİLİ’DEN, LEFKOŞA TÜRK LİSESİ’NDE “İNTERNET KULLANIMI VE TEKNOLOJİ ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Beşeri Bilimler Fakültesi Akademisyenlerinden, Uzman Psikolog Şerife İncirlili, Lefkoşa Türk Lisesi’nde “İnternet Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu seminer verdi.

 

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminer ile ilgili açıklamada bulunan İncirlili, özellikle liselerde bu tür konuların koşulup tartışılmasının, günümüzde toplumumuz için yararlı bir girişim sağladığını belirterek, son zamanlarda internet kullanımının olumsuz yararları ile zararları arasındaki farkı irdelediğini ifade etti. İncirlili açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

 

“İnsanların, özellikle hangi açılardan internet kullanımına daha çok eğilim gösterip göstermemeleri gerektiği Lefkoşa Türk Lisesi öğrencileri ile interaktif bir şekilde tartışılmıştır. Seminerim özellikle interaktif olması, onlarında duygu ve düşüncelerini öğrenerek çözüm yollarını tartışmamız da ayrıca seminer sürecine renk katmıştır. Yaşadıkları dünyanın sanal bir dünyadan ibaret olmadığını ve gerçek hayatta başa çıkmaları gereken konulardan kaçmak adına sanal dünyaya kendilerini daha çok yöneltmeleri noktasında hemfikir olunup, bu konularla ilgili oluşacak sorunların önüne nasıl özgüvenli bir şekilde geçebilecekleri tartışılmıştır. Özellikle benim için mezun olduğum lisede böylesine güzel bir konuyu anlatmam ve orda da öğrencilerle tartışmak ayrıca keyif verici ve ayrıca GAÜ adına yer almam gurur vericiydi. Bu tarz seminer ve eğitimlerin ada genelinde yaygınlık göstererek artmasının önemini vurgulamak istiyorum. Girne Amerikan Üniversitesi bu anlamda toplum ihtiyaçlarının ve sorunlarının farkında bir seminere vesile olmuştur” dedi.