GAÜ DRAMA VE OYUNCULUK BÖLÜM BAŞKANI SUNER, TİYATRO GÜNLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DRAMA VE OYUNCULUK BÖLÜM BAŞKANI SUNER, TİYATRO GÜNLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Suner, GAÜ 4.Tiyatro Günleri hakkında  BRTK‘da Narden Bingöl’ün sunumu ile yayımlanan Güzel Bir Gün programına katılarak değerlendirmelerde bulundu. Programda kendisine GAÜ Medya Koordinatörü Simge Özekler eşlik etti.

Suner, programda gerçekleştirdiği konuşmasında, Tiyatro’ya olan ilgi ve oyunların Kıbrıs’ta eksik olması üzerine harekete geçtiklerini dile getirerek, dört yıl önce Drama ve Oyunculuk Bölümünde ki öğrencileri adına da deneyim kazanmaları ve özellikle bu ortamın içinde olmaları gerektiğini düşünerek de hareket ettiğini belirtti. Bu yıl ilk öğrencilerinin mezuniyet sevincini yaşadığını dile getiren Suner, öğrenciler için bu deneyim ve fırsatların çok önemli olduğunu kaydederek, Kıbrıs halkının da tiyatro günlerine olan ilgisinin ise kendilerini her yıl daha da teşvik ettiğini dile getirdi. Suner konuşmasının devamında ise bu ilginin çok daha fazla olması gerektiğini ifade ederek, tiyatroya verilmesi gereken önemi vurguladı.

GAÜ Medya Koordinatörü Simge Özekler ise, tiyatroya önem ve değer veren bir kurum olarak dört yıldır böyle bir misyonu üstlendiklerini dile getirerek , bu doğrultuda festivali sadece bir gün değil; bu yıl iki hafta kutlama imkanı veren GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’a da yayında teşekkür etti. Aynı zamanda ülke genelinde tiyatroya değer veren iş adamlarının da desteği ile bu sene coşkulu bir festival geçirdiklerini kaydeden Özekler, bu konuda üç yıldır desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen ASEL ailesine, bu yıl kendilerine destek olan KAMTEK ailesine ve konaklama sponsoru Le Chateau Lambousa oteline de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Suner bu yıl düzenledikleri festivalde kendisini en çok heyecanlandıran durumun ise kendi öğrencilerini sahnede izlemek olduğunu kaydederek , öğrencilerin çok iyi performanslar ile bu dört yıl boyunca çok iyi deneyim kazandıklarını kaydetti. Öğrencilerin performansı ile ilgili olarak GAÜ akademik ve idari kadrosunun yanında öğrencilerin aileleri ve halktan da aldıkları olumlu geri dönüşlerin de kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

GENCO ERKAL 3 MAYIS’TA GAÜ SAHNESİNDE

Yrd. Doç. Dr. Levent Suner ayrıca, sağlık problemleri ile gününde gerçekleştiremedikleri Genco Erkal’ın performansı ile sahne alacak olan “İnsanlarım” adlı tiyatro oyununun ise 3 Mayıs’ta izleyici ile buluşacağının bilgisini vererek, bilet satışlarının da devam ettiğini ekledi.