GAÜ DOKTORA ÖĞRENCİSİ GÜLAY ASİT, KKTC SİYASET MEYDANINDAKİ BEDEN DİLİNİ SORGULADI

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nde doktora eğitimini sürdüren Gülay Asit adlı öğrencinin, Kuzey Kıbrıs`ta ilk kez sayılabilecek bir formda ve bakış açısı ile aldığı;  konu olarak bir dönem kesitinde, siyasi hayatın önemli figürleri olan,  genel başkanların `beden dilleri`nin ne olduğunu ortaya koyan "KKTC`DE SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN BEDEN DİLİ KULLANIMI: 2013 SEÇİMLERİ" adlı kitabı, "hiperlink" yayınları arasında okurlara sunuldu.

Kitabı ile ilgili olarak, "siyasette etkili bir iletişim kurmak; yönetenlerin yönetilenleri etkileyebilmesi, fikirlerini yayabilmesi, benimsetebilmesi için son derece önemlidir. Kuşkusuz, bu amaç için güçlü hitap yanında, beden dili de ciddi anlamda güçlü bir faktördür. Kitabım; 2013 Erken Genel Seçimleri sürecinde, parti liderlerinin iletişim becerilerini, beden dili ile ne kadar destekleyebildiklerini veya bu anlamda başarı olup olamadıklarını değerlendiriyor." şekinde konuşan Gülay Asit, çalışmasının sözel olmayan iletişimin önemine dikkat çektiğine de vurgu yaptı.