"GAÜ MUTFAĞI"; GAGAVUZYA'DA, SOYDAŞLARIMIZA LEZZETLERİMİZİ TATTIRDI.

Haberler

GAÜ'DEN

"GAÜ MUTFAĞI"; GAGAVUZYA'DA, SOYDAŞLARIMIZA LEZZETLERİMİZİ TATTIRDI.

Girne Amerikan Üniversitesi, Konaklama Turizm işletmeciliği Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; KKTC Turizm Bakanlığı himayesinde, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti`nde katıldığı; Geleneksel İçkiler (Şarap) ve Yiyecekler Festivali`nden çok olumlu izlenimlerini geride bırakarak döndü.

GAÜ  Konaklama Turizm işletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü,  Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Bozdağlar`ın Başkanlığı`nda; Öğretim Görevlisi, Duayen Şef Mustafa Şah ile 2`inci sınıf öğrencisi Münevver Kocatepe`den oluşan  `GAÜ Ekibi`, Başkent Komrat`da gerçekleştirilen ve yüzyıllardır geleneksel olarak kutlama halinde organizasyonu yapılan, "Şarap Festivali"nde,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ni  en üst seviyede temsil etme gururunu da yaşattılar.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Duayen Şef Mustafa Şah, özel davet üzerine katılmaktan onur duydukları festival aracılığı ile, "Soydaş Toprakları"nda bulunmanın ve Gagavuz Halkı`na, Akdeniz Coğrafyası`ndaki Soydaşları`nın geleneksel kültür öğelerini tanıtmak, paylaşmaktan duydukları derin mutluluğu, şu duygu ve düşünceleri ile ifade etti; "Soydaş topraklarda, `Cesur Gagavuz Halkı` ile biraraya gelebildiğimiz  sınırlı birkaç günde, tarifsiz güzellikler yaşadık. Gördüğümüz misafirperverlik, bizi çok duygulandırdı. Başta; Ülkemizi, özelde de Üniversitemizi, en iyi şekilde temsil edebilmek için, takım ruhu içerisinde çaba gösterdik. Başarılı olduğumuza inanıyoruz, çünkü almış olduğumuz tepkiler, çok olumlu ve içtendi. Bozulmaya uğramamış gelenekleri, duru ve öz Türkçe`leri ile, bize olduğu kadar,  tüm katılımcı misafir gruplarına candan ilgi gösterdiler. Biz de bu ilgiye, kendi geleneklerimiz doğrultusunda; Sözlerimiz ve lezzetlerimiz ile cevap verdik. Oluşturduğumuz mütevazi kır mutfağında, Kıbrıs`a özgü dokuz ürün ile; 500`den fazla kişiyi ağırladık. 400`ün üzerinde fincan ile `Kıbrıs Kahvesi` ikramı, en keyif aldığımız anlarımızdı. Başlıcalarını sayabileceğim; Taze portakal suyu ile yaptığımız tahınlılar, Hellim yanında, benim kişisel olarak çok önemli bulduğum Talar Peyniri, pekmezlerimiz, sucuklarımız ve tabi ki `Herse`miz,  sunumlarımızın doruk noktasına ulaştığı anlardı, sonuç olarak yabancılık çekmediğimiz bir coğrafyada, hem yaşam lezzeti yaşayıp, damak lezzetimiz sunduk."

GAÜ  Konaklama Turizm işletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Hüseyin Bozdağlar ise; aynı duyguları paylaştığını belirterek; Komrat`da kurmuş oldukları stantın görmüş olduğu ilgi nedeniyle, kendilerini özellikle ziyaret eden Gagavuzya Devleti`nin Yetkilileri yanında, KKTC Turizm Bakanlığı`na, TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile beraberindekilere, ve her zaman desteklerini hissettikleri, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar  ile Komrat`ta kendisine eşlik eden Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün`e teşekkürlerini iletti.