The American Future College’de de Yeni Öğretim Yılı Başladı

Haberler

GAÜ'DEN

The American Future College’de de Yeni Öğretim Yılı Başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ilk ve orta dereceli okulların yeni öğretim dönemine başlamaları ile birlikte; The American Future College de, GAÜ Okullar Grubu’ndaki diğer eğitim kuruluşları gibi, 2016-2017 Öğretim Yılı’na törenle başladı.

Lefkoşa’daki kolejin bahçesinde; Bayrak töreni ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programına, öğrenci aileleri de katılarak çocuklarının heyecanına ortak oldular. Tören, yine hep birlikte seslendirilen ‘GAÜ Marşı’ ve müzik öğretmeni Gülseren Palaz’ın keman dinletisinin ardından; 8.inci sınıf öğrencisi Gülseren Üçok’un konuşması ve 5.inci sınıf öğrencisi Bersu Kansu tarafından okunan “okulumuz açıldı’ adlı şiir ile tamamlandı.

“GELECEĞİN UMUDU HERZAMANDA ÇOCUKLARDIR”

The  American Future College; İlkokul Müdürü  Sevim Kayıkçı, Kolej  Müdürü Aysu Balkanlar ile Okul Öncesi Müdürü Fügen Yazgın’ın, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptıkları ortak açıklamada ise, “Dünya’nın çocukların hayal gücüne ve ruhuna herzamankinden daha fazla gereksinim duyulan bir zaman dilimi içerisinde bulunuyoruz. Artan sorunlar karşısında, Dünya’mızın geleceği, iyi yetiştirilmiş genç kuşaklara bağlıdır. Bir diğer deyiş ile; geleceğin umudu her zamanda ‘çocuklardır’.  İyi yetişmiş ve duyarlı bireylerin, hangi coğrafyadan çıkacağının hesapları gereksizdir. Biz, kendi coğrafyamızda kendi üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Kendi çocuklarımızı, sorumluluklarımız neyi öngörüyor ise, o şekilde eğitiyor ve yarınlara hazırlıyoruz. Referansımız, öncü eğitim yaklaşımlarımızdır. Bilgi ve teknolojiyi de bu amaç doğrultusunda kullanıyoruz” ifadeleri kullanılırken, sağlık içinde mutlu ve başarı ile dolu bir eğitim yılı dilekleri de iletildi.