GAÜ Ek Yerleştirme ve Burs Sınavına Yoğun İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Ek Yerleştirme ve Burs Sınavına Yoğun İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörlüğü; Yürürlüğe giren yeni mevzuattan yararlanmak isteyen ve sınava giremeyen öğrenciler için ek olarak gerçekleştirdiği, Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin; KKTC ve Yerleşik TC Uyruklu Aday Öğrencileri için her yıl uyguladığı `Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’, yürürlüğe giren yeni mevzuattan yararlanmak isteyen ve sınavı kaçıran aday öğrenciler için tekrar gerçekleşirken, sınava, üniversite adayları GAÜ Girne Kampüsü’nde düzenlenen sınava yoğun ilgi gösterdi.

 

 “GAÜ’lü olmayı tercih eden gençlerimiz, ayrıcalıklı olmayı da tercih etti”

 

GAÜ KKTC Marketing Sorumlusu ve Kariyer Uzmanı Emrah Adaklı, ülke genelinden GAÜ’ye duyulan güvenden yine mutlu olduklarını belirtirken; “GAÜ’lü ve ayrıcalıklı olmayı tercih eden gençlerimizin, Haziran ve Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz sınavda kazandıkları burs dilimleri ile kayıtlarını devam ettirirken, o tarihteki sınava, çeşitli mazeretleri ile girememiş ve yeni mevzuattan yararlanmak isteyen aday öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine ek sınavımızı da başarı ile yaptık. Bu önemli sınav sonrası da, üniversitemizin söz verdiği gibi ‘özel burslarının’ dağılımı ve kesin sonuçlarının açıklanması ile bu süreç şimdilik tamamlanmıştır.Gösterilen ilgiye, Üniversitem adına teşekkür ediyorum." dedi.

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yetkilileri, ek olarak gerçekleştirilen Burs Sıralama Sınavının sonuçlarının 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü açıklanacağını belirtirken, sınav sonrasında kesin kayıt hakkı kazanmış öğrencilerin ise 15 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar kayıt işlemlerini yaptırabileceklerini bildirdi.