GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42.yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Akpınar’ın mesajı şu şekildedir;

“Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti`nin, Milletimizin, Türk Ulusunun geçmekte olduğu bu zor dönemde aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekâtı’nın da 42. Yıl dönümünü kutluyoruz. Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladığımız bugün, adaya barış getirmek maksadıyla uluslararası hukukun ilkelerine dayanarak gerçekleştirdikleri insani operasyon ile adada huzur ve istikrar anlamına gelen barışı, uzlaşıyı destekleyen duruşlarını daima koruyan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne en içten teşekkürlerimi arz ederim.

Kıbrıs Türkü`ne uygulanan izolasyonlara rağmen, en temel amaçlarımız her zaman dayanışma olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu vizyon her zorluğun üstesinden beraber gelmemize olanak sağlamaktadır.

Bugün kendilerini Kıbrıs Türklerinin varoluş ve özgürlükleri için feda eden kahraman mücahitlerimizi, Mehmetçiklerimizi, aziz şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ekonomik ve açıdan büyüyen bir ülke olarak, Kıbrıs Türküne uygulanan haksız ambargoların ve sert politikaların bir sonu olacak olan, ada için onurlu ve kalıcı bir çözüm, en içten temennimizdir.

20 Temmuz Barış ve özgürlük Bayramını Tüm içtenliğimle kutluyorum.”