Minik Eskrim KKTC Şampiyonası GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

Minik Eskrim KKTC Şampiyonası GAÜ’de Gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Kapalı Spor Salonu’nda Minik Eskrim KKTC Şampiyonası gerçekleştirildi.

Amerikan Koleji Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Minik Eskrim KKTC Şampiyonası çekişmeli dakikalara sahne olurken, KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi yaptığı açıklamada, 21 sporcunun katıldığı müsabakaların çok çekişmeli ve yoğun seyirci ilgisi altında gerçekleştirildiğini belirterek, Eskrim sporuna her geçen gün ilginin arttığını vurguladı. Vechi, tamamen amatör ruhla yapılan bu faaliyetlerin sporun gelişimi açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Turnuvada başarılı sporculara madalyalarını, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Yüksek Mahkeme Yargıçlarından Talat Derviş Refiker ve KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi takdim etti.

Ayrıca, Minik Eskrim KKTC Şampiyonası sonrasında dereceye giren öğrencilerin önümüzdeki günlerde Alanya’da gerçekleşecek olan Dünya Eskrim Şampiyonası’nda KKTC’yi temsil edecekleri bildirildi.

Minik Eskrim KKTC Şampiyonasında elde edilen dereceler şunlar;

Minik Erkek Flöre
Baran Kılıç
Deniz Futsi
Daniala BRATENEV

Minik Bayan Flöre
Azra Say Ötün
Meltem Çolak
Sera Gürler

Süper Minik Erkek Flöre
Mehmet Efe Yılmaz
Talat Refiker
Mert Türksoy

Süper Minik Bayan Flöre
Eliz Aksoylu
Sonya Ben
Elif Güngör