GAÜ 2025 YAZ OKULU KURALLARI

Duyurular

GAÜ'DEN

GAÜ 2025 YAZ OKULU KURALLARI

Yönetimimizin almış olduğu karara istinaden, 2025 Yaz okulumuz 20 Haziran 2025 – 13 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

 

GAÜ 2025 Yaz Okulu Kuralları:

2025 Yaz Döneminde açılacak olan dersler;

“Haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile”;

 

1-) Akademik uyarıda olan öğrencilerimize  yaz okulunda en fazla 6 kredilik yeni ders (en fazla 2 yeni ders) olmak üzere toplamda 12 kredilik ders alma hakkı  (en fazla 2 yeni + 2 eski ders) tanınmıştır. Akademik uyarıda olmayıp genel not ortalamaları (CGPA) 2.00’den az olan öğrencilerimize yaz okulunda en fazla 9 kredilik yeni ders (en fazla 3 yeni ders) olmak üzere toplamda 12 kredilik ders alma hakkı  (en fazla 3 yeni + 1 eski ders) tanınmıştır.

2-) Ara sınıf öğrencilerimiz daha önceki dönemlerde almadıkları en fazla 12 kredilik dersi (en fazla 4 yeni dersi) genel not ortalamalarının (CGPA) 2.00 + olması halinde haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir. 

3-) Mezun olması için en çok 12 kredilik dersi kalan (kredili  ve/veya kredisiz olan ve  harf  notu F,W, NG olan veya daha önce hiç alınmamış toplam en fazla 4 dersi kalan) genel not ortalaması (CGPA) mezun olma kriterine (ilgili Fakülte ve Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenir) yetecek olan öğrencilerimiz 12 krediyi aşmamak üzere en çok 4 dersi haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir. 

4-) İngilizce Hazırlık Okulu’nu başarı ile tamamlamış ve 1. sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmış öğrencilerimiz en fazla 12 kredilik  (en fazla 4 ders) yeni dersi haftalık ders programında çakışma olmama koşulu ile alabileceklerdir.

5-) Mezun durumunda bulunan ve  genel not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrencilerimiz almış ve başarmış oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla en fazla 12 kredilik ders (en fazla 4 ders)tekrar alabilirler. Bu öğrencilerin nihai notları transcriptlerine işlenecektir.

6-) Yaz Okulu 2025 dönemi Kesin Kayıt Tarihi 16 Haziran 2025 - 19 Haziran 2025 tarihleri arasındadır. Son kayıt gününden sonra 30Haziran kadar cezalı kayıt yapılabilecektir. 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren yaz okuluna kayıt yapılmayacaktır.

7-) Yaz 2025 dönemi dersleri 20 Haziran 2025’de başlayacaktır.

8-) Yaz 2025 döneminde alınacak dersler için “ekleme- bırakma” (add-drop) olmayacaktır.

9-) Yaz 2025 dönemine katılıp ders almak isteyen öğrencilerimizin, varsa    geçmiş dönemlere ait tüm borçlarını ödemesi gerekmektedir. Bu yıla özel Yaz dönemi ders ücretlerinde vade farksız 2 taksit imkanı sağlanacaktır. 

10-) Yaz 2025 dönemi ücretleri kredi başına 120 Euro  (kdv dahil,günlük kur üzerinden) olarak belirlenmiştir; hiçbir aktivite ücreti alınmayacaktır.

11-) Hazırlık bölümü öğrencilerimizin 2025 yaz okulu indirimli paket ücreti 930 Euro olarak belirlenmiştir. 

12-) Üniversitemiz mevzuatına göre Yaz okulunda başka bir Üniversiteden alınacak olan dersler kabul edilmeyecektir. Ancak çok istisnai durumlarda Rektörlüğün onayı olması halinde alınan dersler transfer sayılabilecektir. Bu bağlamda ilgili başvurların 3 Haziran 2025 tarihine yapılması gerekmektedir. Geç gelen başvurular da kabul edilmeyecektir. 

13-) Üniversitemiz bünyesinde çalışma bursu alan öğrencilerimizin kayıt şartları, hizmet verdikleri birimlerdeki ihtiyaca göre belirlenecektir. Sözkonusu öğrencilerin en erken bir zamanda Öğrenci İşleri Muhasebe Müdürüne başvurmaları gerekmektedir.

 

Tüm öğrencilerimize başarı ve esenlikler dileriz.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı