2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ile İlgili Kararlar

Duyurular

GAÜ'DEN

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ile İlgili Kararlar

Değerli Öğrencilerimiz,

KKTC Bakanlar Kurulu’nun 13 Şubat 2021 tarihli kararları ve Yükseköğretim Kurulu’nun 17 Şubat 2021 tarihli yazısı göz önünde bulundurularak Üniversitemiz 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi ile ilgili aşağıdaki kararları  almıştır.

  1. Devam etmekte olan Covid-19 salgını nedeni ile KKTC’ye gelemeyecek olan öğrencilerimiz derslerini çevrim içi yürüteceklerdir.
  2. KKTC’de bulunan öğrencilerimiz, pandemi sürecinin seyrine bağlı olarak ve Üniversitemizde alınacak sağlık önlemleri çerçevesinde, eğitimlerini seyreltilmiş ve karma eğitim modeliyle   yürütebileceklerdir.
  3. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Spor Yüksekokulu Güverte Bölümü ve Gastronomi Bölümü’nde  eğitim gören ve 2020-2021 Akademik Yılı Bahar dönemi sonunda mezun olacak  öğrencilerimizin, KKTC Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararlar ve YÖK’ün tavsiye kararları çerçevesinde KKTC’ye gelerek özellikle uygulamalı eğitimlerini Üniversitemiz tarafından belirlenen sıkı tedbirler çerçevesinde, seyretilmiş bir ortamda yürütmeleri gerekmektedir. İlgili öğrencilere KKTC’ye geliş ve karantina süreçleri de dikkate alınarak eğitimlerini 5 Nisan 2021 tarihine kadar çevrim içi olarak takip etme imkanı sağlanacaktır. 

Ulaşımın sağlanamadığı ülkelerdeki öğrenciler bu kapsam dışında tutulacaktır. Bu durumda yapılacak uygulamanın detayları ilgili Fakülte ve Yüksekokullar tarafından bildirilecektir.

  1.  2020-2021 Bahar dönemi için KKTC’ye gelecek öğrencilerin PCR testleri ve karantina ücretleri devlet tarafından karşılanacaktır.
  2. 2020-2021 Bahar dönemi dersleri1 Mart 2021 tarhinde çevrim içi  olarak başlayacaktır.

 

GAÜ Rektörlük

Not: Bu kararlar, küresel salgının seyrine bağlı olarak KKTC Bakanlar Kurulu, YÖK ve/veya YÖDAK’ın alabileceği yeni kararlara göre değişiklik gösterebilecektir.

Adaya gelecek olan öğrencilerimizin, karantina süreci ile ilgili düzenlemelerin yapılması adına, geliş detaylarını 10 Mart 2021 tarihine kadar ilgili Fakülte Sekreterlerine bildirmeleri gerekmektedir.