BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademisyeni İncirlili, GAÜ’yü Uluslararası Konferans’ta Temsil Etti

GAÜ Akademisyeni İncirlili, GAÜ’yü Uluslararası Konferans’ta Temsil Etti

Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan’ın Zagreb kentinde düzenlenen İletişim, Medya, Teknoloji ve Dizayn Konferansı’nda sunum gerçekleştiren GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Şerife İncirlili konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, iletişim alanında bir sunum gereçkelştirdiğini belirterek, şunları söyledi;


 


“İletişim alnında gerçekleşen konferansta fikir gazatesi niteliğinde olan bir gazeteyi seçtik. Bu konu için ise KKTC gazetelerinden birisini inceledik. Gazetenin ideolojisi, kullanılan içeriği  ve söylemleri ile ilgili olarak, iletişim alanında gazeteleri 2 ye ayırırız. Bunlar; fikir gazetesi ve kitle gazatesidir. Bu gazeteyi ise fikir gazetesi olarak değerlendirdim. Çünkü içeriği ve söylemleri diğer gazetelerle karşılaştırıldığında bence farklıdır. Tabii ki köşe yazarlarının ve editörlerinin ideolojik yaklaşımları da bu düşüncemin şeklini çizmemde çok önemli bir etken oldu. Afrika gazetesini tarama ve analiz etme yoluna girdiğim zaman bunun uluslararası bir platformda sunulmasının güzel olacağını düşündüm.  Kendi üniversitemi de bu platformda temsil etmekten gurur ve onur duydum ve başarılı bir konferans gerçekleştiğine inanıyorum.  Üniversitemizin şartları da bunun için çok elverişli. Dolasıyla kendi alanımı da dahil edecek olursam gerek psikoloji, olsun gerek sosyoloji olsun bunları çok fazla irdelediğim için, ideolojik anlamda bu iki konuyu birbirine çok rahat bağlayabilirim.  Bu yüzden bu konu üzerinde çalışmayı tercih ettim.” dedi.


İncirli açıklamasının devamında, konferansın uluslararası bir platformda gerçekleşmiş olmasının, büyük avantaj olduğunu belirterek, diğer ülkelerin akademik açıdan yaklaşımlarını ve o ülkelerin akademisyenlerinin akademik çalışmalarını görüp irdelemenin, kendileirni bireysel anlamda ve akademik anlamda geliştirme açısından büyük bir avantaj sağladığını düşündüğünü söyledi. Bunun sadece bireysel bir gelişim olmadığını ifade eden İncirli, Uluslararası platformalarda öğrenilecek bilgiler ve deneyimlerin olduğunu bildirdi. İncilirli, bir akademisyen olarak, uluslararası platformda elde ettikleri bilgi ve deneyimleri kendi üniversitelerine aktaracaklarını vurguladı. İncirli ayrıca, GAÜ olarak güzel bir statü yakaladıklarını söyleyerek, bu statülerini daha üst düzeylere çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.