BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademisyeni’nden Büyük Başarı

GAÜ Akademisyeni’nden Büyük Başarı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çin Dili Edebiyatı Bölüm Koordinatörü Dylan Djavit’e, Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından, DELF, DALF ve TCF sınavlarını başlangıç seviyesinden en üst seviyeye kadar her seviyede değerlendirme yetkisi verildi.


 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Fransızca’nın, dünyada 250 milyondan fazla kişi tarafından konuşulduğu, KKTC’de de birçok devlet okulu ve özel okulda Fransızca eğitimi verildiği belirtildi. Tüm bunlara ek olarak KKTC’de Fransızca konuşulan ülkelerden gelen binlerce üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü ve Fransızca eğitimi noktasında bugüne kadar Fransa onaylı eğitimcinin olmadığı ifade edildi.


 


GAÜ Öğretim Üyesi Dylan Djavit, özgeçmişinin Fransız Eğitim Bakanlığı tarafından uygun bulunmasının ardından, tüm bu sınavları değerlendirme yetkisine sahip olabilmesi için gerekli eğitimlere katılmaya hak kazanarak, eğitimler ve sonunda yapılan değerlendirme sonucunda DELF, DALF and TCF sınavlarını başlangıç seviyesinden en üst seviyeye kadar her seviyede değerlendirme yetkisi aldı. Djavit aynı zamanda, KKTC’de tüm bu sınavları başlangıç seviyesinden en yüksek seviyeye kadar (A1,A2,B1,B2,C1,C2) değerlendirme yetkisi ve sertifikasyonuna sahip tek kişi olduğu belirtilen açıklamada, bu sınavlar sonucunda başarılı olabilen her yaştan katılımcının, yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve iş hayatında çok çeşitli avantajlar elde edebileceği ifade edildi.


 


GAÜ Çin Dili Edebiyatı Bölüm Koordinatörü Dylan Djavit’in  dört yıldır GAÜ bünyesinde Çince, Fransızca ve İspanyolca dersleri verdiği ve  Çin Dili Edebiyatı Bölüm Koordinatörlüğü görevini yürüttüğü bildirildi. Ayrıca, Djavit’in Kıbrıslı Türk kökenli Fransız vatandaşı olduğu ve  15 yılı aşkın süredir çeşitli ülkelerde dil eğitimi verdiği vurgulandı.