Tarihe Damgasını Vuran Lider

Haberler

GAÜ'DEN

Tarihe Damgasını Vuran Lider

RAUF RAİF DENKTAŞ SERGİSİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU TARAFINDAN RESMİ TÖRENLE AÇILDI

CUMHURBAŞKANI EROĞLU : “TARİHE DAMGA VURAN BÜYÜK BİR LİDERDİ.”

Girne Amerikan Üniversitesi ve Gazeteciler Cemiyeti Ankara işbirliği ile hazırlanan ve GAÜ Rauf Raif Denktaş Kıbrıs araştırmaları Merkezi’nin ilk etkinliği olarak düzenlenen “ Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş” fotoğraf sergisi düzenlenen resmi törenle Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açıldı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı devlet programı ve kutlamaları çerçevesinde Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen serginin açılış törenine Türk Silahları Kuvvetlerini temsilen KKTC’de bulunan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Asım Vehbi ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Kültür Spor Sağlık Daire başkanı Türkay Akpınar, GAÜ akademik ve idari personeli, Gazeteciler Cemiyeti üyesi 70 kişilik konuk gazeteci heyeti ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışı öncesinde Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ile GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner birer konuşma yaptılar.

“Tarihe Damga Vuran Lider Rauf Raif Denktaş” fotoğraf sergisi açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Türkü’nün 38 sene önce anavatan Türkiye ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Eroğlu, Kıbrıs Türk mücadele yılları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulması ile Kıbrıs Türkünün haklı davasının yılmaz savunucusu olan Rauf Raif Denktaş’ın tarihe damga vuran bir lider olduğunu vurgulayarak böylesi önemli bir günde tarihin, tarihsel gerçekliğin ve Rauf Raif Denktaş’ın mücadelesini anlatılmasında önemli bir görevi üstlenen serginin düzenlenmesinde katkı yapan Girne Amerikan Üniversitesi ve Gazeteciler Cemiyetine teşekkür etti.

Serginin açılışında konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’de serginin gerçekleşmesine katkı koyan kurum ve kuruluşlar ile yetkililere teşekkür ederek serginin Rauf Raif Denktaş’ın Kıbrıs Türkü için hayatı boyunca mücadelesini sürdürdüğü topraklarda Kıbrıs Türkü ile buluşmasının önemine dikkat çekti.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ise konuşmasında üniversitenin böylesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

“Sergi 10 Gün Boyunca Ziyaret Açık Olacak”

GAÜ bünyesinde kurulan Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezinin ilk etkinliği olarak da gerçekleşecek sergide 100’ün üzerinde daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraf sergilenecek. Sergi 10 gün boyunca GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilecek.

Ayrıca sergi GAÜ öğrencilerinin de izleyebilmesi için 2012-2013 akademik yılının açılış törenlerinde eylül-ekim aylarında yeniden açılacak.