GAÜ Öğretim Üyeleri, 100 İsimden Oluşan İranlı Modern Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğretim Üyeleri, 100 İsimden Oluşan İranlı Modern Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Modern dünyanın 100 Bilim İnsanı



İnsani Miras alanında çalışmalar yapan Geni organizasyonu’nun  İran Biliminsanları ve Uzmanları (Persian Scholars and Scientists) konulu projesinde, tanıtımı yapılan 100 kişi arasında Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) öğretim üyeleri de bulunuyor.

 

Dünyanın en prestijli üniversitelerinde çalışmakta olan ve çoğunlukla Amerika, İngiltere, Kanada, Avusturalya Hollanda ve İran`ın araştırma enstitüleri ve akademik kurumlarına katkı sunan İranlı bilim insanlarının yeraldığı listede, Girne Amerikan Üniversitesi`nden Doç. Dr. Kabir Sadeghi ve Doç. Dr. Hossein Sadri de yer aldı.

 

GAÜ`de İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığını yürüten ve web sitesinde "Kıyı yapılarının öncüsü" olarak tanıtılan Doç. Dr. Kabir Sadeghi, İnşaat Mühendisliği alanında 100 İranlı biliminsanı listesine girmeyi başaran tek akademisyen oldu.

 

GAÜ`de Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığını yürütmekte olan Mimarlık Teorileri alanında çalışan Doç. Dr. Hossein Sadri ise Cornell Üniversitesi Mimarlık Okulu Dekanı Prof. Mohsen Mostafavi`nin yanında listeye giren tek mimarlık alanı biliminsanı olmayı başardı.

İran`ın tarihi boyunca kültür alanlarında katkılar sunan bilim ve sanat insanlarının tespit edildiği ve modern dönemin 100 bilim insanını tanıtan organizasyon https://www.geni.com/projects/Persian-Scholars-Scientists).  MIT, Harvard, Cornell, UC Berkeley, Columbia, Tehran, Sharif, Wollongong, Western Ontario, Maryland, Stanford, Virginia, Toronto, Utrecht, Essex, Imperial College London, California, Illinois, Amsterdam, York ve Amir Kabir gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinde çalışmakta olan ve çoğunlukla Amerika, İngiltere, Kanada, Avusturalya Hollanda ve İran`ın araştırma enstitülerine ve akademik kurumlarına katkı sumakta olan İranlı bilim insanlarını sıralayan listesinde GAÜ’den iki isim yer aldı.