Baybars Altuntaş GAÜ Yaratıcı Fikirler Yarışmasında Jüri Üyesi

Haberler

GAÜ'DEN

Baybars Altuntaş GAÜ Yaratıcı Fikirler Yarışmasında Jüri Üyesi

Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu Akademik yılına girerken, geleceğin bilim insanlarını ortaya çıkarmak için geleneksel olarak “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” sloganı ile düzenlenen “2. Yaratıcı Fikirler Yarışması”nın final jürisi ve ödül töreni gerçekleşiyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, final jüri değerlendirmesi ve ödül töreninin 27 Harizan 2014 Cuma günü saat 15:00’da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Binası Senato Kongre salonunda halka açık olarak yapılacağı bildirildi. Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30’uncu akademik yılına girerken sosyal sorumluluk ve toplumsal duyarlılık projesi olarak yaratıcı fikirleri desteklemeyi amaçladığı vurgulanarak, yarışmanın amaç ve hedefinin yaratıcı fikirlerle toplumsal ve küresel sorunlara çözüm üretmek, genç nesillere yol göstermek ve eğitim hayatlarına katkıda bulunmak olduğunun altı çizildi.

Küresel Ekonomiye Fikirleri ile Yön Veren Girişimci Baybars Altuntaş Yaratıcı Fikirler Yarışması’na Jüri üyesi olarak katılıyor

Bu yıl 2’incisi düzenlenen “Yaratıcı Fikirler Yarışması”na dünya çapında küresel ekonomiye fikirleri ile yön veren ve ABD Başkanı Obama tarafından Beyaz Saraya kabul tek Türk girişimci Baybars Altuntaş’ın jüri üyesi olarak katılacağı bildirildi. Ayrıca KKTC ve Türkiye’den yapılan 97 başvuru arasından final jürisine katılmaya hak kazanan geleceğin bilim insanlarının ve projelerinin, Abdurrahman Korucu (İnfrared Elektromanyetik Dalgaların Karşılıklı Senkronize Edilerek Oluşturulan Sesli Barkod Okuma Sisteminin Görme Engelliler Tarafından Kullanılması), Süleyman Gül (Age of Turkey), Mehmet Mustafa Özyer (Takasla.com), Serdar Zeybek (Gold Eye), Tuba Tatlı (Reflektörlü Duraklar), Furkan Baş ( Uzaktan Kumandalı Elektrikli Süpürge) olduğu belirtildi. “2’inci Yaratıcı Fikirler Yarışması’nın” halka açık olarak gerçekleşeceği vurgulandı.