İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) İletişim Fakültesi öğrencileri, GAU öğretim görevlisi Dr. Ümmü Altan Bayraktar eşliğinde halkla görüşerek kendilerine “yeni yıldan beklentilerini” sordular.

GAU İletişim Fakültesi öğrencileri, halkın nabzını tuttu:

Yeni yıldan beklentiler

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) İletişim Fakültesi öğrencileri, GAU öğretim görevlisi Dr. Ümmü Altan Bayraktar’ın “Röportaj Teknikleri” dersi kapsamında Girne Merkez’de halkla görüşerek kendilerine “yeni yıldan beklentilerini” sordular.

Röportaj sırasında 2015 yılının Türkiye ve dünya için barıştan uzak savaşların yaşandığı bir yıl olduğu belirtilerek döviz kurlarındaki artışla birlikte ekonomik açıdan insanların hayatının zorlaştığı yönündeki görüşler ön plana çıktı.

Beklentiler dile getirildi

Röportaja katılanlar,  “2015 nasıl geçti, 2016’dan beklentileriniz nelerdir?” sorusunu yanıtlarken, 2015 yılında özellikle mülteci sorunlarına ilişkin dünyada yaşanan travmatik olayları dile getirerek, 2016’nın savaşların biteceği bir yıl olmasını dilediler.

Röportaja katılanların yeni yılla ilgili dilekleri şöyle:

Ökkeş “Sağlık, mutluluk diliyorum”

Mehmet “Herkes için barış ve savaşsız yıllar diliyorum 2015 çok kötü geçti inşallah 2016 böyle geçmez umarım herkes mutlu bir yıl geçirir”

Haluk “Huzur barış ve ekonominin düzelmesini diliyoruz. 2015 kötü geçti yeni yıl daha güzel geçer umarım”

Emre “Daha barışçıl daha düzgün bir dünya, insanların birbirini anlayacağı bir yıl olması dileğiyle”

Kadir “Çok stresli geçti 2015. Beklentimiz yılbaşı ikramiyesinin çıkması”

Hasan “Biraz huzurlu, biraz hüzünlü geçti 2015 yılı. 2016 yılından beklentim huzur biraz daha ekonomik rahatlık ve sağlık”

İbrahim “2016 yılının herkese sağlık, mutluluk neşe getirmesini diliyorum”

Mehmet “2015 kötü geçti savaşlardan dolayı biz güzelliklerden yanayız. 2016 yılından barış istiyoruz”

Arif “2015 yılı güzel geçti. 2016 yılında sağlık mutluluk ve bol kazanç diliyorum”

Merizat “2015 benim için güzel geçti, hem aşk hayatım hem de eğitim hayatım olumlu geçti”

Ali “2016 yılında ülkemiz için öncelikle sağlık, para huzur diliyorum”