HAZIRLIK OKULU

Üniversitemiz ilgili üniversiteler ve yurtdışındaki diğer yüksek öğretim kuruluşları ile akademik anlaşmalar gerçekleştirmeye ve bu anlaşmalar neticesinde öğrenci ve akademisyen değişim programına yönelik bir politika izlemektedir.

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HAZIRLIK OKULU, EAQUALS ONAYLI ULUSLARARASI EĞİTİM İLE FARK YARATIYOR

GAÜ HAZIRLIK OKULU, EAQUALS ONAYLI ULUSLARARASI EĞİTİM İLE FARK YARATIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hazırlık Okulu Müdürü Utku Hamamcıoğlu İngilizce bölüm okuyacak olan öğrencilerin İngilizce hazırlık okulu okumasının öneminden ve hazırlık okulunun temel amaçlarından bahsetti.

Hazırlık okulunun eğitim politikasından bahseden Hamamcıoğlu açıklamasında;
“Başta Türkiye olmak üzere Kongo, Ürdün, Rusya ve daha birçok farklı kültürlerden gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır. GAÜ İngilizce bölümlerini kazanan öğrencilerimiz girmiş oldukları seviye belirleme sınavının ardından aldıkları nota göre mevcut dört kurdan(A1-A2-B1-B2) birine yerleştiriliyor. Hazırlık okulumuz çok uluslu ortamı sağlamak ve başta eğitim kalitesini üst seviyede tutmak için; başta İngiltere olmak üzere, Belarus, Hindistan, İran, Suriye, Türkiye ve KKTC’den birçok akademisyeni de bünyesinde bulundurmaktadır. Aynı zaman da “Eaquals” adı verilen Avrupa Akredite Merkezi tarafından onaylı diploma veriliyor “ ifadelerini kullandı.

Hamamcıoğlu; Hazırlık okulunda farklı milletler ve kültürlerden gelen öğrencilerin, İngilizce dilini kullanma yeteneği ve özgüvenine sahip olmalarını sağlamak için, öğrencilere temel ve akademik İngilizce sunduklarını belirtirken açıklamalarına şöyle devam etti; “Hazırlık okulumuz mevcut olan İngilizce dil bilgi ve becerisini, lisans, yüksek lisans seviyesinde karşılayabilecek şekilde geliştirme, GAÜ’de okumak için gerekli olan akademik çalışma becerilerini sağlama, yükseköğretimde kullanılan öğrenme ve öğretme stratejilerini tanıtma, akademik ortam içerisinde veya sosyal hayatta, öğrencilerimizin KKTC’ye alışmasına yardımcı olmaktır. İngilizce hazırlık okumanın faydaları öğrencilerin farklı milletten birçok insanla iç içe olması dilinin gelişmesi açısından hem sosyal hayat hem de fakülteye geçtiğinde hiçbir sıkıntı yaşamaması açısından çok önemlidir.” dedi.

Hazırlık okulunun, GAÜ’ye yeni gelen öğrencilerin sosyal hayatlarına alışmalarını sağlamak adına birçok etkinlik düzenlediğini vurgulayan Utku Hamamcıoğlu; sosyal sorumluluk projeleri kapsamında huzurevlerine, S.O.S Çocuk Köyü’ne ziyaret, oryantasyonlar ve çeşitli etkinliklerle öğrencilerin eğlenirken öğrenmesinin kolaylaştırdığını belirtti.

Amacımız, öğrencilerimize bu seviye hedeflerine ulaşmaları ve daha yüksek bir seviyeye ilerlemeleri için gerekli dil becerilerini ve özgüvenini sağlamaktır. İngilizce Hazırlık Okulu'nun temel merkezinde, İngilizce öğretiminde güncel ve uluslararası standartlara uygun, kaliteli bir dil eğitimi yatmaktadır. Bunu başarabilmek için, Yabancı Diller İçin Ortak Avrupa Referans Çerçevesini (CEFR) baz almış ve tüm kurlarımız CEFR tarafından tanıtılan

Dil öğretimi, güncel İngilizce Dil yöntemleri ve etkili tekniklerle verilmektedir ve öğrenci merkezli yaklaşımımız, öğrencilerimize verdiğimiz destek ve önemle kanıtlanmıştır. Her zaman yardım etmekten mutluluk duyan değerli öğretmen kadromuz, koordinatörler ve ben Okul Müdürünüz de dahil olmak üzere, çalışmalarımızla ilgili tüm sorularınız hakkında sizlere yardımcı olmak için hazırız.

Öğrencilerin Akademik gelişimi kadar, sosyal gelişimine değer veren bir kurum olarak, öğrencilerimizin, yılın en çok beklenen etkinliği olan Bahar Festivali gibi çeşitli sosyal ve kültürel olanaklardan yararlanarak keyifli vakit geçirmelerini sağlamak önceliklerimizdendir.