GAÜ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ 3. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ’NDE KIBRIS MUTFAĞINI TANITMAK İÇİN ...

Tarih: 02/10/2019

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyeleri Şef Ali Özçil ve Münür Taçoy, 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde Kıbrıs’a özgü yemekleri sergilemek için hazırlanıyor.


Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl festivale davet edilen İtalya, Fas, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerini ve festivalin konuk ülkesi Güney Kore ekiplerini ağırlayacak.  “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla, Adana’nın yerel mutfak değerlerini, Akdeniz ülkelerinin mutfaklarıyla buluşturmaya hazırlanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Adana yerel gastronomik değerlerini Türkiye ve dünya çapında tanıtmayı ve Adana turizmini geliştirmeyi hedefliyor. 

KKTC’yi temsilen GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyeleri Şef  Ali Özçil ve Münür Taçoy festivalde yerini alacak.

Festivalde GAÜ Öğr.Gör. Münür Taçoy ve Şef Ali Özçil ana sahnede Kıbrıs’a özgü şeftali kebabı ve pidede hellim ızgara gibi yöresel yemekleri halkın beğenesine sunacaklarını ve atölye çadırında Kıbrıs mutfağından bir yemeğin yapılışını gösteren bir workshop çalışmasında bulunacaklarını belirttiler.




GAU American College GAU Research Marine GAU SEM GAU Marine GAU INTEB


İletişim