GAÜ’DEN EK YERLEŞTİRMELERDE 100%’E VARAN TERCİH BURSU AVANTAJI

Tarih: 11/09/2019

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 35’inci Akademik yılını kutlayacağı 2019-2020 Akademik yılında, YKS’nin ilk tercihlerde üniversiteye yerleşemeyen aday öğrenciler için, ek yerleştirmelerde %100’e varan tercih bursu imkanı sunuyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, ek yerleştirmelerde, kontenjanlar ve bölümler dahilinde GAÜ’yü ilk 5 tercihinde bulunduran ve yerleşen adaylar için, %100, %75 ve %50 burs fırsatı sundukları belirtildi.

GAÜ, 2019-2020 Akademik Yılında, Yükselen Setörler Bünyesinde 4 Yeni Bölümde Öğrenci Alıyor

Yükselen sektörler bünyesinde; geleceğin meslekleri olarak nitelendirilen yeni bölümleri bünyelerine ekledikleri belirtilen açıklamada, yeni akademik yıl ile birlikte bu bölümlere de öğrenci alımlarına başlanacağı ve ek tercih sıralama burslarının bu bölümler için de geçerli olduğu bildirildi. Yeni açılan bölümlerin; İşletme Fakültesi bünyesinde; Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri (İngilizce), Meslek Yüksekoklu bünyesinde, Deniz Brokerliği ve Deniz Ulaştırma ve İşletme ile Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama olduğu ifade edildi.

GAÜ Yetenek Sınavları için Başvurular Devam Ediyor

Ayrıca, GAÜ bünyesinde bulunan ve yetenek sınavı ile öğrenci alan Grafik Tasarım ve Plastik Sanatlar (Tüm Temsilcilik ve Ofisler), Müzik Öğretmenliği (20 Eylül Cuma Girne KKTC), Antrenörlük ve BESYO (Her Perşembe KKTC/Girne) ve Drama ve Oyunculuk ( 13 Eylül Cuma Girne /KKTC) bölümleri için özel yetenek sınavlarına başvuruların devam ettiği vurgulandı.

Öğrenci adaylarının yeni bölümler, mevcut akademik programlar, ek tercih sıralama bursları, başvuru şartları ve diğer burs olanakları ile ilgili detaylı bilgiye https://aday.gau.edu.tr/?page=page&id=34  web adresi, 0850 650 2000 ve (0392) 650 20 00 no’lu telefondan – 1184 – 1205 - 1179 – 1185 dahili hatlardan ulaşabileceği belirtildi.

Akreditasyonlar