Doğuakdeniz ve Kibris Konulu Uluslararasi Konferansı Bilim ve Diplomasi Çevrelerinden Yoğun İlgi Gördü

Haberler

GAÜ'DEN

Doğuakdeniz ve Kibris Konulu Uluslararasi Konferansı Bilim ve Diplomasi Çevrelerinden Yoğun İlgi Gördü

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümleri tarafından düzenlenen Doğu Akdeniz ve Kıbrıs : Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Bağlamında Geçmişten Günümüze İşbirliği ve Bütünleşme ana başlığı altında gerçekleşen uluslararası konferans sona erdi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşması ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Jeopolitik ve Jeostrateji Açıdan Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz” konulu sunumu ile başlayan ulusklararası konferansta 15 bildiri sunuldu.

Değerlendirme oturumu ile sona eren Uluslararası Doğu Akdeniz ve Kıbrıs : Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Bağlamında Geçmişten Günümüze İşbirliği ve Bütünleşme konferansı GAÜ TV’den canlı yayınlandı.

KKTC, Azerbeycan, Kosova ve Türkiye üniversitelerinden bilim insanlarının toplam 15 bildiri sunuduğu konferansta “Jeopolitik ve Jeostrateji Açıdan Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz”, “Bölgede Ekonomik, Askeri ve Siyasal Bütünleşme ve İşbirliği Olanakları”, “Kıbrıs Sorunu ve Bölge”, “Bölgenin Karşılaştırmalı Politik Ekonomisi” , “Bölgede Mali Piyasalar”, “Bölgede Siyasal ve Ekonomik Krizlerin Yönetimi”, “Doğu Akdeniz’in Ticaret Limanları”,“Kıbrıs’ın Haçlı Dönemi”, “Kıbrıs ve Avrupa, Ticaret ve Çatışma: Akdeniz’in Merkezinde, Avrupa’nın Kıyısında?”, “İngiliz Krallığı’nda Kıbrıs”, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Çelişkili AB Üyeliği ve AB-Kıbrıs İlişkileri”, “Kıbrıs Sorunu, Hukuki Konular ve Gelecek için Seçenekler”, “Kıbrıs Adası’nın Jeopolitik Kuramlar Açısından Önemi”, “Batı Balkanlar’ın Doğu Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri Bağlamında Tarihsel Perspektifi” ve “Kıbrıs Sorununun Doğu Akdeniz Bölgesindeki Yeri ve Konumu” konulu sunumlar özellikle yabancı diplomatik çevrelerden yoğun ilgi gördü.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Kongre salonunda GAÜ Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker ve Doç. Dr. Tülün Bodamyalı, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Yrd.Doç.Dr. Osman Altay ile Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölüm başkanı Yrd. Doç.Dr. Ercan Gündoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı değerlendirme toplantısı ile sona eren uluslararası konferansın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde açıklanacak.