2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Diploma Başvuru Formu

GAÜ'DEN

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Diploma Başvuru Formu

DİPLOMA İŞLEM SIRASI

• Aldığınız tüm derslerin başarılı  notları transkriptinize işlendikten sonra mezun olabilmeniz için gerekli olan krediye ulaşmanız halinde diploma başvuru formunu ve student.gau.edu.tr deki örnek transkriptinizile birlikte fakülte sekreterinizin email adresine tüm detaylarınızı belirterek başvuruzu iletmelisiniz.
  • Diploma başvuru formunuz Fakülte Kurulu tarafından onaylanıp Öğrenci İşleri’ne teslim edilmesi halinde diploma işlemleriniz sistem üzerinden de başlatılacaktır.
  • Geçici mezuniyet belgesi talep etmeniz halinde Fakülte onaylı başvuru formu Öğrenci İşlerine tesliminden sonra hazırlanacaktır (Bu işlem en fazla 2 hafta sürmektedir). Mezuniyet belgenizi bu aşamada e-devlet şifreniz ile e-devlet sisteminden de edinebilirsiniz
  •  GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ TALEP EDEN ÖĞRENCİLER DİPLOMALARINI 1 AKADEMİK DÖNEM (GÜZ VEYA BAHAR) SONRA TESLİM ALABİLECEKLERDİR.
  • Asıl diplomanız için taleplerinizi geçici mezuniyet yazınız elinize geçtikten sonra mezun@gau.edu.tr’ye mail atarak talebinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • Asıl diplomanızın KKTC’deki ilgili bakanlıklar ve T.C Lefkoşa Büyükelçiliği onayı (transkriptinizin sağ üst köşeindeki mezuniyet tarihinden 2 ay sonra mezun@gau.edu.tr ye mail atarak onay talebinde bulunmanız gerekmektedir)  sonrasında teslime hazır olduğunda  üniversite öğrenci mail adresiniz aracılığı ile tarafınıza bilgisi verilecektir.
  • 2018-2019 Akademik yılı itibariyle YÖK ve T.C Lefkoşa Büyükelçiliği arasında yapılan protokole istinaden diploma onay işlemleri sadece kurum yetkilileri tarafından yapılmakta olup onay için öğrencinin kendisi tarafından onay işlemi yapılamamaktadır.
  • Diploma hazır mailiniz elinize ulaşmış ise, diploma teslim formunu Öğrenci İşlerinden teslim alabilir ve Üniversitenin diğer birimlerinden ilişki kesme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Teslim almaya gelemeyecekseniz sizlere karşı taraf ödemeli kargo ile gönderilebilir.
  • Doktora , Yüksek Lisans, Özel Yetenek Sınavı,Üniversiteler arası yatay geçiş ve üniversite içi bölüm değişikliği ile yerleşen öğrencilerin dışındaki öğrenciler ve EK-1 madde ile yerleşenler YÖK’ten Denklik işlemi yapmasına gerek yoktur.

2021 DİPLOMA BAŞVURU FORMU

Artı veya Eksi Bakiyeniz olmaması durumunda törensiz mezuniyet işlemleri için ödenmesi gereken harçlar;

Lisans 190€ + 450TL

Yükseklisans 280€ + 450TL

Doktora 430€ + 450TL

Not: Bakiye durumu için ogrmuh@gau.edu.tr adresi ile iletişime geçilebilir.