Kurumsal > GAÜ Hakkında > Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısından Mesaj

Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısından Mesaj

1985 yılının şartlarında üniversite kurma girişiminin telaffuz edilmesi dahi bir çılgınlık olarak değerlendirilirken Kurucu Rektörümüz Sn. Serhat Akpınar’ın vizyonu ile hayata geçen GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ), her geçen gün daha güçlü bir üniversite haline geldi. Başarıyla atılan adımlar başarılarla dolu bir 30 yıl yarattı.10. yılında Karaoğlanoğlu’ndaki kampüse taşındığında ben Öğrenci İşleri ve Tanıtım-Pazarlama Müdürü idim; rakamları çok iyi hatırlıyorum, büyük bir sevinçle 600 öğrenciye ulaşmış, şimdiki Rektörlük ve Beşeri Bilimler Fakültesi binalarında eğitim veriyorduk. Kısa vadede 2,000, orta vadede ise 5,000 öğrenci hedefimiz vardı. Bundan 10 yıl sonra 2004 yılında ortaya koyduğumuz 10 yıllık stratejik plan ile ULUSLARARASILAŞMA ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ üzerine odaklanarak 2015 yılında 15,000 öğrenci hedefini belirlemiştik. Bugün 2014-2015 Akademik Yılı’nda 13,000’in üzerindeki öğrenci sayımızla önümüzdeki yıl için belirlenmiş olan hedefimize MUTLAK SURETTE ulaşacak olmanın verdiği huzur, mutluluk ve gururu yaşıyoruz.

Uluslararasılaşma projemiz İngiltere, ABD, Hong Kong ve Türkiye kampüslerimize ek olarak üzerinde çalıştığımız Moldova Kampüsümüzün de devreye girmesi ile hedefine ulaşmış olacaktır. Sri Lanka, Kırgızistan, Kazakistan ve Hindistan’da ortak diploma sunduğumuz jenerik kampüslerimizde birçok GAÜ öğrencisi eğitim almaktadır. GAÜ ailesi bünyesinde bugün itibarıyle100’e yakın ülkeden 13,000’i aşkın öğrenci ve akademisyen eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir. Önümüzdeki 10 yıllık stratejik plan çerçevesinde ise kampüslerimizde eğitim alan öğrenci sayısının 200’den fazla ülkeden 20,000 öğrenciye ulaşmasını hedefliyoruz.

KKTC’nin ilk üniversitesi olan ve eğitimde bu yıl 30. yılını kutlayan GAÜ, artık dünya eğitim sektöründeki gelişmeleri takip eden değil; bu gelişmelere yön veren, uluslararası yüksek öğretim sektöründe adından söz ettiren güçlü bir marka konumundadır. Kendisini akademik dünyada, eğitim hayatında ve paylaştığı projeleriyle dünya kamuoyunda kanıtlamış üniversitemiz on yıllık stratejik plan kapsamında büyüme hedeflerini teker teker gerçekleştirmektedir. Bu da bize GAÜ yönetiminin stratejisinin doğru olduğunu göstermektedir. Cennet adamız Kıbrıs’ta, doğanın kucağında, modern alt yapısıyla gözleri kamaştıran GAÜ, dinamik kampüs yaşantısı yanında eğitim programlarıyla da her düzeyde insanın, bilim adamının ve öğrencinin tercih ve takdirini kazanmaktadır.

30 yıl önce 1 fakülte ile kurulan üniversitemiz bugün 3 kıtada 5 kampüs ve 4 jenerik kampüste, 9 fakülte, 7 yüksekokul ve 2 enstitü bünyesinde 150’den fazla eğitim programı sunmaktadır; önümüzdeki süreçte TIP ve DİŞ HEKİMLİĞİ Fakülteleri ile büyümeye ve gelişmeye devam edecektir.

Geçtiğimiz yılı “Çevre ve Doğa” yılı ilan etmiştik. Bu konuda sayısız sosyal sorumluluk projesine imza attık. 2014-2015Akademik Yılı’nı ise“Barış ve Sağlık Yılı” ilan ediyoruz. Birbiriyle yakından ilgili iki önemli ve hayati kavram üzerinde bilime, sosyal sorumluluğa, eğitime ve kamuya dönük çalışmalar planladık. Sağlık olmadan insanın huzurlu, kendi kendisiyle barışık biçimde yaşayabilmesi mümkün olmuyor, barış olmayınca da sağlıktan söz edilemiyor.

Barış kavramı dünya ve Kıbrıs için vazgeçilmez kavramlardan biri olup içinin de doldurulması gerekiyor. Barışı dünya için, kendi bölgemiz ve ülkemiz için istiyoruz. Dünyanın ve bölgemizin kimi yerleri savaş koşulları ile karşı karşıya iken bunların son bulmasını diliyor, içinde yaşadığımız barış ortamının da bozulmaması için gayret sarfetmeliyiz, çalışmalıyız diyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya ülkelerinde bilinen ve sevilen “Yurtta barış, dünyada barış” vecizesinin değerini Kıbrıs Türkleri çok iyi biliyor ve bu değerin gereklerini yerine getirmeye çalışırken biz de GAÜ Ailesi olarak bu konuda birçok projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Geleceğimiz olan siz değerli gençlerin, kendi eviniz olan Girne Amerikan Üniversitesi’nde huzurlu bir aile ortamı bulacağınızdan, barış ve sağlık dolu, akademik anlamda başarılı ve güzel günleri hep birlikte  geçireceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Sizlere yaptığımız her türlü yatırım ve katkının özelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’ne genelde ise tüm Dünya ülkelerine yapılan bir yatırım olduğunun da farkındayız. Bu farkındalıkla 30. yılımızı barış ve sağlık içinde karşılıyoruz. Önümüzdeki birçok yılı da yine sizlerle birlikte inşa ederek özgüveni tam, vizyonu yüksek, dünya ile barışık bir nesil yaratarak, Girne Amerikan Üniversitesi’ni dünya üniversiteleri arasında tutmaya, hatta daha da yükseltmeye devam edeceğiz.

Stratejik planlara önem veren, belirlenen hedeflere ulaşmak için çağdaş uygulamalar gerçekleştiren ve öğrencilerine sunduğu modern eğitim hizmetlerini  her zaman daha iyiye taşıma misyonu ile hareket eden büyük GAÜ ailesi adına, 30. yılımızın gururunu sizlerle paylaşıyor, üniversitemize nice 30 yıllar, nice üstün başarılar diliyorum.

Assoc. Prof. Dr Asım Vehbi

Yöneticiler Kurulu Başkan yardımcısı