GAÜ KIBATEK Edebiyat Şölenine Evsahipliği Yapıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KIBATEK Edebiyat Şölenine Evsahipliği Yapıyor

Girne Amerikan Üniversitesi 2012-2013 Akademik yılı sosyal etkinlikleri kapsamında KIBATEK (Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı) 24. Edebiyat Şöleni’ne evsahipliği yapıyor.

10 Ülkeden 60’ın Üzerinde Bilimadamı Katılıyor21-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan şölen Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ)’nde gerçekleşecek olan açılışın ardından GAÜ’de devam edecek. “Edebiyatta Bahar” “Edebiyatta Kıbrıs” başlığı altında gerçekleşecek olan şölene konuşmacı olarak 10’u aşkın ülkeden 60’ın üzerinde kültür-sanat adamı, edebiyatçı ve akademisyen katılacak.

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Sn. Ünal Üstel’in katılımının beklendiği KIBATEK Edebiyat Sempozyumunun, 22 Mart Cuma günü saat 09:30’da GAÜ Millenium Senato Kongre salonunda başlayacak olan oturumunda sunulacak bildiriler arasında  Ali NESİM’in “Doğa, Mitoloji ve Kıbrıs”; Dr. Mustafa YENİASIR’ın “Tarih-Edebiyat İlişkileri Bağlamında İsmail Bozkurt’un “Bir Gecede” Romanının İncelenmesi”; Meryem YILDIZ’ın  “Özden Selenge’nin “Fincandaki Kraliçe” Öykü Kitabındaki Baş Kahramanlar Üzerine Tespitler”;  Yrd. Doç. Dr. Yurdal Cihangir’in  “Kıbrıs Türk Şiirinde Geçmişten Bugüne Bahar”; Gülcan Güvercin’in “Arif Nihat Asya’nın “Kıbrıs Rubaileri” Adlı Kitabında Yer Alan Rubailerin Bahar İmgesi Açısından İncelenmesi”; ve Öğr. Gör. Selma Bardakçıoğlu’nın “Nevzat Yalçın’ın “Daha Yeni Daha Yakın” Adlı Eserinde Folklorik Unsurlar” başlıklı bildiriler yeralacak.

KIBATEK Edebiyat Şöleni; 23 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek  “KIBATEK Şiir Dinletisi” ile sona erecek.