“Çanakkale’de Türklerle Değil Tanrı ile Savaşıp Kaybettik”

Haberler

GAÜ'DEN

“Çanakkale’de Türklerle Değil Tanrı ile Savaşıp Kaybettik”

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ  DOLAYISIYLA GAÜ’DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne  Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyle etkinlikler düzenlendi.

Eğitim Fakültesi, Atatürkçü Düşünce Kulubü, Türkoloji Kulubü, Tarih Kulubü ve Tiyatro Kulubünün katkıları ile gerçekleşen etkinlik kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Anma Günü konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşması Eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Yıldız tarafından yapılIırken panele GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanı Türkay Akpınar ile çok sayıda akademik personel katıldı.

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölüm başkanı Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu’nun konuşmasının ardından panel etkinliğe katkı koyan öğrenci kuluplerinin hazırladığı kısa belgesel gösterimleri ve şiir dinletileri ile sona erdi. 

“Çanakkale’de Türklerle Değil Tanrı ile Savaştık”Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Yıldız’ın günün anlam ve önemini vurguladığı açılış konuşmasının ardından sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Nejat Sefercioğlu, Çanakkale Zaferinin dünya siyasetinde önemli sonuçları olduğunu belirtterek düşman güçlerinin Çanakkale muharebeleri ile ilgili “Çanakkale’de Türklerle değil Tanrı ile savaştık ve kaybettik” sözlerinin savaşın boyutu ve direnişin gücünü anlatması bakımından önemine dikkat çekti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gösterdiği büyük kahramanlık destanı ile Çanakkale zaferinin yazıldığını ifade eden Doç. Dr. Sefercioğlu’nun konuşmasının ardından öğrenci kuluplerinin gerçekleştirrdiği piyes, şiir dinletisi ve kısa belegsel gösterimi ile etkinlik sona erdi.