Kuzey Kıbrıs Eğitim ve Kültür Elçisi Olarak Ülkelerine Döndüler

Haberler

GAÜ'DEN

Kuzey Kıbrıs Eğitim ve Kültür Elçisi Olarak Ülkelerine Döndüler

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall ve Millennium Kompleks Senato Kongre Merkezinde 3 gün süren küresel Yükseköğretim ve Yeni Eğitim Politikaları konulu çalıştay sona erdi.

KKTC’de ilk kez GAÜ’de düzenlenen Küresel Yükseköğretim konulu çalıştaya katılan Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’dan 70’in üzerinde ülkeden gelen 200’e yakın katılımcı çalıştay sonuç bildirgesi ve kapanış oturumunun ardından ülkeden ayrıldı.

GAÜ CEO’su veYöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, çalıştaya katılan kanaat önderlerinden Abeer Suleiman Abdel Latif Alabbadi, Husain Mohamed Jafar Hasan Yusuf, Oyundelger Lkhagvasuren, Sergey Romanchenko Merit ParkHotel’de düzenlenen sertifika töreni ve Gala yemeğinde 3 gün süren çalıştay sonuçlarını değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundular.
Dr. Asım Vehbi : “Ülke Tanıtımı ve Turizmine Adına Önemli Sonuçlar Doğuracak”

Yükseköğretim’de yeni politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında çalıştayın önemli sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Vehbi, 70’in üzerinde 200’e yakın katılımcıyı KKTC’de buluşturmanın ülke tanıtımına önemli katkılar yaptığını belirterek dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen eğitim kanaat önderlerinin Kuzey kıbrıs eğitim ve kültür elçisi olarak ülkelerine döndüklerini vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumu ve GAÜ küresel bilim ailesi adına tüm katılımcılara ortaya koydukları tartışmalar ve sonuçlar için teşekkür eden Vehbi, çalıştayın ekonomi, eğitim, turizm ve ülke tanıtımına yönelik önemli sonuçlar doğuracağına işaret etti.
Abeer Suleiman Abdel Latif Alabbadi - Ürdün: “Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimi Dünya Standartlarında.”

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’de düzenlenen çalıştayın küresel yükseköğretim tartışmalarına önemli katkılar yaptığına vurgu yapan Alabbadi Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapılarının dünya standartlarında olduğunu ifade ederek öğrenci gelişiminin en üst düzeyde olduğunu belirtti.
Husain Mohamed Jafar Hasan Yusuf – Sudi Arabistan: “Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimde Önemli Bir Çekim Merkezi Olmaya Aday.”

Yükseköğretimde küresel yapı ve rekabetin önemli olduğuna değinen Yusuf 3 gün Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te süren çalıştayın özelde Kuzey Kıbrıs genelde küresel yükseköğretime önemli katkılar yapacağını ifade etti. Kuzey Kıbrıs ve yükseköğretim yapılarını yakından tanımanın kendi vizyonlarını da önemli katkılar yaptığına işaret eden Yusuf uluslararası yapılar ile ortak üretimleri ile Kuzey Kıbrıs’ın yükseköğretimde önemli bir çekim merkezi olmaya aday olduğunu vurguladı.
Oyundelger Lkhagvasuren - Moğolistan : “Uluslararası Eğitim Dünyası Olarak Kuzey Kıbrıs’ı Yakından Tanımak Çok Önemli.”

Uluslararası eğitim dünyasından 3 gün boyunca Kıbrıs’taki çalışmalara katılan kanaat önderlerinin Kuzey Kıbrıs üniversite sistemni yakından tanımnalarının öneminin altını çizen Lkhagvasuren, uluslararası yapılar ve küresel merkezlerin ülkeyi yakından tanımalarının önemli sonuçlar doğrucağını vurguladı.
Sergey Romanchenko - Belarus: “ Kuzey Kıbrıs’ta Olmaktan Mutluyum.”

Kuzey Kıbrıs’ta 3 gün verimli çalışmalar yapıldığına değinen Romanchenko Kuzey Kıbrıs’ta olmaktan mutlu olduğunu belirterek üniversite sistemi ve yapılarını kendi ülke yükseköğretimi ile kıyaslama adına önemli temaslarda bulunduğunu vurguladu. Yurtdışında kampüs kurma ve yükseköğretim faaliyeti yürütmenin öğrenci gelişimi adına örnek alınacak rol model olduğunun da altını çizen Romanchenko, Kuzey Kıbrıs’ın kültürü, doğası ve turizm ile dünyanın diğer ülkeleri tarafından keşfedilmesi gerektiğini vurguladı.