Burssuz Öğrencilere GAÜ’den İngiltere’de Tam Burslu Eğitim Müjdesi

Haberler

GAÜ'DEN

Burssuz Öğrencilere GAÜ’den İngiltere’de Tam Burslu Eğitim Müjdesi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), yükseköğretimde 25. yılı dolayısıyla LYS sonuçları ile GAÜ’ye yerleşen burssuz öğrencilere İngiltere Kampüsünde bir yıl ücretsiz eğitim hakkı verileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 25. yıl dolayısıyla önlisans ve lisans programlarında yüzde 50 ile yüzde 100 oranlarında burslar verildiği hatırlatılarak burslu programlara yerleşmeye hak kazanamayan öğrencilere GAÜ İngiltere Kampüsünde bir yıl tam burslu eğitim görme hakkı verileceği ifade edildi.

GAÜ öğrencilerinin Hazırlık Okulu ve dil eğitimleri yanında dönemsel eğitimlerini ek ücret ödemeden Kuzey Kıbrıs, İngiltere, Sinagapur ve ABD Kampüslerinde devam edebileceklerinin de hatırlatıldığı açıklamada “Kıtalar Ötesi Dünya Üniversitesi” vizyonu ile GAÜ’nün tüm öğrencilerine küresel eğitimin kapılarını açtığı vurgulandı.

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretimde 25. yılında dünya ölçeğindeki kampüslerinde öğrencilerine ek ücret ödemeden eğitimlerine dönemsel olarak devam etme fırsatı verdiğinin belirtildiği açıklamada LYS sonuçları ile GAÜ’ye yerleşen burssuz öğrencilere İngiltere Kampüsünde bir yıl tam burslu eğitim görme ve dil eğitimine İngiltere’de devam etme hakkı vereceğinin altı çizildi.
“KKTC Yükseköğretim Sistemi ve Üniversiteleri İçin Uluslararasılaşma Olgusu Önemli”

Kuzey Kıbrıs üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısında görülen azalmanın Üniversite ve Bilişim Adası vizyonunu oluşturmaya çalışan KKTC için çok karamsar bir tablo olmadığı ancak düşündürücü olduğunun altının çizildiği açıklamada çözüm önerileri ile stratejilerinin ortak bir vizyon ve devlet politikası çerçevesinde oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversiteleri için uluslararasılaşma olgusunun öğrenci tercihlerinde önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada Bologna süreci entegrasyonu ile Uluslararası denklik ve dünya ölçeğinde kurumsal tanınmanın öğrenci tercihlerinde artışı sağlayacak etkenler arasında olduğunun altı çizildi

GAÜ İngiltere Kampüsü ve akademik programlarının İngiltere’nin önde gelen resmi denklik ve akredite kurumları NARIC ile BAC’den denklik ve onay almasının Bologna süreci içerisine GAÜ’nün entegre olduğunun göstergesi olduğunun belirtildiği açıklamada uluslararasılaşma ve dünya ölçeğinde kurumsal tanınmanın öğrenci tercihlerine olumlu yansıdığı ifade edildi.