Siyaset Meydanı Dönüm Noktası Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Siyaset Meydanı Dönüm Noktası Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı yükseköğretim’de 28. yıl sosyal etkinlikleri kapsamında ünlü sunucu İrfan Değirmenci ve Yönetmen Ertuğrul Albayrak’ı konuk etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de düzenlenen “Gündeme Dair” konulu şöyleşi 1000 kişinin üzerinde katılımcı ile gerçekleşti.

Ünlü Sunucu İrfan Değirmenci gerçekleştirilen söyleşide, Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunu olduğunu belirtirken, hiç aklında yokken bu bölümü kazandığını belirterek, mezun olduktan sonra ilk olarak Ankara’da özel bir radioda çalışmaya başladığını daha sonra radionun Televizyon kanalına dönüşmesiyle amatörcede olsa orada mesleği öğrenmeye başladığını söyledi. Değirmenci yayın hayatına nasıl başladığından bahsederken, “ benim için dönüm noktası Ali Kırca’nın Siyaset Meydanı programında söz almam” dedi. Programda konuşmasının çok beğenildiğini ve bu sayede Siyaset Meydanına gidip geldiğinden bahsetti. Daha sonra Fox TV de haber sunmaya başladığından bahseden Değirmenci, 7 yıldır Kanal D’de sabah haberlerini sunduğunu ve aynı heycanla devam ettiklerini belirtti.

Söyleşinin soru cevap kısmında öğrencilerden gelen sorular üzerine, en son 7 yıl önce Kıbrıs’a geldiğini belirten Değirmenci, ozamandan bugüne gördüğü kadarıyla Kıbrıs’ı çok gelişmiş bulduğunu söyledi. Daha sonra Kanal D’de yayınlanan Sabah Haberleri Programında nasıl fark yarattıkları sorusuna yanıt olarak Yönetmen Ertuğrul Albayrak şunları söyledi. “İşin önemli kısmı sunuş elbette. Hazırlığımız, kamera arkası olayımız çok farklı, evet ama sunuşları İrfan canlandırıyor ve yüzü hiç düşmüyor. Enerjisini çok fazla yansıtıyor. Ajanslara bakmaktan ateş çıkıyor gözlerimizden ama İrfan sabahın 6’sında çok enerjik oluyor ve bunu yansıtıyor. Diğer haber kanallarından farkımız da bu canlılığı yansıtmak sanırım. İrfan’ı farklı kılan şey, bir haberden diğerine atlarken karşısında bir insan varmışçasına konuşuyor ya, işte o aradaki yerde İrfan fark ettirmeden eleştirisini yapıyor. Fark eden de fark ediyor.”

İrfan Değirmenci GAÜ TV kameralarına yaptığı açıklamada, “Bir kere içerde müthiş bir enerji vardı. Çok profesyonel bir organizasyondu, siz de muhteşem sundunuz. Burada çok fazla öğrenci vardı, çok güzel sorular sordular ve bizleri köşeye sıkıştırdılar. Anlaşılan bir kere daha gelmemiz gerekiyor buraya sadece sohbet için ve ödül için çok mutlu olduk. Yapılan kısa film de çok hoştu” dedi.

Söyleşinin sonunda GAÜ İletşim Fakültesi Halkla İlişkiler öğrencilerinin gerçekleştirmiş oldukları anket sonucunda “Yılın En İyi Sabah Haberi” kategorisinde en fazla oyu alan Kanal D Sabah Haberleri’ne program ekibini temsilen İrfan Değirmenci’ye GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün GAÜ küresel bilim ailesi adına onur rozetini takarken İrfan Değirmenci En İyi Sabah Haberleri ödülünü GAÜ Genel Sekreteri Dr. Sualp Davut’un elinden aldı.