GAÜ KKTC’de Pilotaj Eğitimini Başlatıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KKTC’de Pilotaj Eğitimini Başlatıyor

GAÜ VE KKTC HAVA SPORLARI FEDERASYONU ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA İLE ÜLKE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK KEZ GAÜ PİLOTAJ EĞİTİMİNİ BAŞLATIYOR.

KKTC üniversiteleri arasında ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te eğitim vermeye başlayacak pilotaj ve sivil havacılık eğitimi ile ilgili GAÜ ve KKTC Hava Sporları Federasyonu arasında protokol imzalandı.

Sivil havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği alanlarında eğitim veren GAÜ Havacılık Yüksek Okulu, yeni akademik yıl ile birlikte pilotaj bölümüne öğrenci almaya başlıyor.

Pilotaj eğitimi kapsamında pratik eğitimler ile ilgili izinler konusunda yetkili makam olan KKTC Hava Sporları Federasyonu ile imzalanan protokol ile Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi pilotaj eğitimine başlıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenen törende GAÜ adına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi imza koyarken KKTC Hava Sporları Federasyonu adına ise Kurucu Genel Başkan Plt. Serdar Turganer protokole imza attı.

İmza töreninde ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Olgun Çiçek, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ile federasyon yetkilisi Mehmet Muhtaroğlu da hazır bulundu.

VEHBİ : “Kuzey Kıbrıs pilotaj ve sivil havacılık eğitiminde önemli bir üs olacak.”

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi yaptığı konuşmada, bundan 5 yıl önce sivil havacılık ve ulaştırma işletmeciliği bölümleriyle açılan GAÜ Havacılık Yüksek Okulu’nun yeni akademik yılda, YÖK ve YÖDAK onaylı pilotaj eğitimine de başlayacağını belirterek, bu kapsamda KKTC Hava Sporları Federasyonu ile protokol imzalamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Dünya geneli ciddi bir boyutlara ulaşan ulaşımın ülke ekonomilerinin kaderini belirleyen noktaya geldiğini kaydeden Vehbi, hava yolu işletmeciliği sayısının artmasıyla pilot açığının da oluştuğunu söyledi.

GAÜ’nün pilotaj eğitimini ülkede ilk başlatacak üniversite olmaktan gurur duyduğunu da dile getiren Dr.Vehbi, bir ada ülkesi olan KKTC’de hava taşımcılığının büyük önem taşıdığını vurgulayarak GAÜ’nün hedefinin ve çalışmalarının Kuzey Kıbrıs’ın pilotaj ve sivil havacılık eğitiminde önemli bir üs olması yönünde olduğunun altını çizdi.

KKTC Hava Sporları Federasyonu’na üniversiteye pilotaj eğitimi konusunda vereceği destek için küresel GAÜ bilim ailesi adına teşekkür eden Dr. Vehbi, havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağını ifade etti.

TURGANER : “Sivil Havacılık ve Havacılık Eğitimine Önemli Katkı Sağlayacak.”

KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer ise, ülkede sivil havacılığın gelişimi için uğraş veren federasyonun, GAÜ Havacılık Yüksek Okulu’na destek vermekten memnuniyet duyacağını kaydetti.

Teorik ve uygulamalı olarak iki şekilde verecekleri eğitimlerin teorik kısmının GAÜ’de, uygulamalı olanların ise Hava Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleşeceğini belirten Turganer, protokolün sivil havacılık ve havacılık eğitimine önemli katkı yapacağını ifade etti.