Amerikan Koleji Öğrencisi Kıbrıs Birincisi

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji Öğrencisi Kıbrıs Birincisi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji 11. Sınıf öğrencilerinden Maria Goltseva Cambridge IGCSE sosyoloji sınavında Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde en yüksek puanı alarak Kıbrıs birinicisi oldu.

Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar konu ile ilgili GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada, kolej bünyesinde birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek en önemli faaliyetlerinin öğrencileri uluslararası sınavlara hazırlamak olduğunu söyledi. Dil sınavlarının üniversite eğitminde çok önemli olduğunu vurgulayan Balkanlar, Amerika Koleji öğrencilerinin İngilizce ve Türkçe yanında Fransız diline hakim bireyler olarak geleceğe hazırlandığını belirtti. Ayrıca Maria ile gurur duyduklarını belirten Balkanlar, Sosyoloji alanında ilk kez böyle bir ödül aldıklarını ve bu konunun çok gurur verici olduğunu söyleyerek Maria’nın bu başarıyı hak ederek elde ettiğini belirtti.
Girne Amerikan Kolejinde eğitim gören öğrencilere 8.sınıftan itibaren başarılı ve istekli oldukları derslerle ilgili branşlara yönlendirdiklerini de ifade eden Balkanlar, her öğrenciye kişisel rehberlik eden öğretmenlerin bulunduğunun altını çizdi.

Maria Goltseva konu ile ilgili GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada ise Sosyolojiye çok iyi hazırlandığını ancak aldığı derecenin kendisine sürpriz olmadığını belirterek Amerikan Kolejinde uygulanan eğitim sisteminin ve öğretmenlerin öğrencileri ile birebir ilginelerek uyguladıkları eğitimin öğrencileri başarıya yönlendirdiğini vurguladı. Ada genelinde kazanmış olduğu birinciliğin çok güzel olduğunu söyleyerek, çalışmalarının karşılığını aldığına inandığını dile getiren Goltseva, ayrıca kendisine sonsuz destekte bulunan okul yönetimine, öğretmenlerine ve ailesine teşekkürlerini ileterek başarıya ulaşmadaki en önemli adımın inanmak ve özverili çalışmada gizli olduğunu vurguladı.