One Bıllıon Rısıng Girne Ayağı GAÜ’de Gerçekleşti

Haberler

GAÜ'DEN

One Bıllıon Rısıng Girne Ayağı GAÜ’de Gerçekleşti

“ORTAK GELECEĞİMİZ İÇİN DANS ET” sloganı ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Özgürlük ve Eşitlik Meydanında düzenlenen One Billoın Rising etkinliğinin Girne ayağına Girne halkı ve Girne’de yaşayan yabancılar yanında GAÜ öğrencileri ile akademik ve idari personeli yoğun ilgi gösterdi.

Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarı protesto etmek ve kadın haklarına dikkat çekmek için dünya çapında aynı anda düzenlenen “One Billion Rising” etkinliğinin Girne ayağına 500’ün üzerinde kişi katılarak Özgürlük ve Eşitlik Meydanında kadına uygulanan şiddet ve ayrımcılığı protesto etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Yüksekokulu Dans bölümü tarafından kareografisinin hazırlandığı etkinliğin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı yaparken One Billion Rising GAÜ Girne ayağına sivil toplum örgütleri de destek verdi.

One Billion Rising etkinliği dans performansı sonunda Girne Amerikan Üniversitesi müzik gruplarından Dominant konser vererek küresel ölçekte tüm dünyada aynı anda gerçekleşen protesto eylemine destek verdi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada GAÜ İstanbul Dans Akademisinin de Beşiktaş kent meydanında gerçekleşen One Billion Rising etkinliğinin Türkiye ayağının kareografisini hazırladığı ve etkinlik ile ilgili ücretsiz dans eğitimi verdiği ifade edilerek her türlü ayrımcılık, şiddet ve cinsel istismar ile ilgili küresel sorunlara karşı GAÜ’nün küresel uluslararası kampüs ve bilim kadrosu ile karşı durmaya devam edeceği ifade edildi.