“Kuzey Kıbrıs Esintileri” Fotoğraf Sergisi GAU’de Açıldı

Haberler

GAÜ'DEN

“Kuzey Kıbrıs Esintileri” Fotoğraf Sergisi GAU’de Açıldı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Techno Park Sergi Alanı’nda TÜRKSOY’a üye ülke fotoğraf sanatçılarının objektifinden oluşan fotoğraf sergisi devlet yetkililerinin katılımı ile açıldı..

Türk dünyasında fotoğraf sanatı dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip çok değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” konulu fotoğraf sergisi düzenlenen törenle Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov , Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Mütevelli Heyeti başkanı Memduh Erdal’ın eşi ressam Sevim Erdal tarafından açıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ile Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in açılış konuşmalarının ardından düzenlenen törenle ziyarete açılan “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” konulu fotoğraf sergisinin açılışına Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, TÜRKSOY KKTC Temsilcisi Güler Fedai, Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazhybek ile GAÜ akademisyen ve öğrencileri katıldı.

TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” konulu fotoğraf sergisi 1 – 8 Şubat 2013 tarihleri arasında mesai saatlerinde ziyarete açık olacak.

ÜSTEL : “TÜRKSOY ve GAÜ’den Ülke Tanıtımına Büyük Hizmet”

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel yaptığı konuşmada, Türk dili konuşan ülkeler arasında önemli yere sahip TÜRKSOY’un GAÜ ile imzaladığı ortak işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisini açmaktan duyduğu onuru belirterek, bu anlamlı serginin açılışına katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu.

“Türk dünyasının büyük anlam ve değerini taşıyan TÜRKSOY’un değişik ülkelerde düzenlediği her etkinliğine katılıyor ve ülkemizi kendi kimliğimizle en iyi şekilde temsil ediyoruz” diyen Bakan Üstel, bu etkinliklerde ülke ekonomi ve turizmi yanında tarih, kültür ve sanatını da tanıtma imkanı bulduklarını kaydetti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kasainov’u yapmakta olduğu güzel ve değerli çalışmalar için kutlayan Bakan Üstel, Türk dünyasında farklı kültürlere sahip insanları bir araya getiren TÜRKSOY’un bu dili konuşan ülkeler arasında kültür köprüsü kurduğunu vurguladı.

KASAİNOV: “ 20. Yılımızın ilk Etkinliğini GAÜ’de Gerçekleştirmenin Gururunu Taşıyoruz”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kasainov ise Türkçe konuşan halkların kültür ve sanatını tanıtma ve gelecek kuşaklara aktarma yönünde çalışma sürdüren Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un kuruluşunun 20’inci yılı kapsamında ilk etkinliği GAÜ’de “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” adlı fotoğraf sergisiyle düzenlemekten mutluluk duyduğunu ve bunun gururunu taşıdığını söyledi.

Sergiyi; TÜRKSOY ile KKTC’nin güzide eğitim kurumu GAÜ arasında imzaladıkları ortak işbirliği protokolü kapsamında açtıklarını belirten Kasaninov, protokolün iki kurum arasında bilimsel araştırma ve eğitim alanında işbirliğini kapsadığını kaydetti.

Kasainov, Türk dünyasının seçkin fotoğraf sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen sergiye katkılarda bulunan başta Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı olmak üzere, GAÜ ile TÜRKSOY KKTC temsilciliğine teşekkürlerini sundu.

ÖNER : “TÜRKSOY Türk Dili Konuşan Ülkeler Arasında Kutsal Bir Görevi Yerine Getirmekte”

GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner de konuşmasında, Türk dili konuşan ülkeler arasında önemli ve kutsal bir görev ifa etmekte olan TÜRKSOY’u başarılı faaliyetlerinden ötürü kutladı.

TÜRKSOY’un Sovyetler birliğinin yıkılışıyla bağımsızlıklarına kavuşan Türkçe konuşan ülkelerle diğer Türk devletleri arasında kültürel, tarihi ve sanat dallarında güçlü, güzel bağlar kurduğunu belirten Prof. Öner, bu güzide kuruluşla birlikte işbirliği yapmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi.