Kuzey Kıbrıs Esintileri” Fotoğraf Sergisi Bakan Üstel Tarafından Açılıyor

Kuzey Kıbrıs Esintileri” Fotoğraf Sergisi Bakan Üstel Tarafından Açılıyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Techno Park Sergi Alanı’nda TÜRKSOY’a üye ülke fotoğraf sanatçılarının objektifinden oluşan fotoğraf sergisi devlet yetkililerinin katılımı ile açılıyor.

Türk dünyasında fotoğraf sanatı dalında ülkelerini temsil yeteneğine sahip çok değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri”

konulu fotoğraf sergisi 1 Şubat 2013 tarihinde saat 11.00’de Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile GAÜ Mütevelli Heyeti başkanı Memduh Erdal’ın eşi ressam

Sevim Erdal tarafından açılıyor. Açılışa KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer’in de katılması bekleniyor.

Türk Dünyası halkları arasındaki kültürel mirasın ortaya çıkarılması, tanıtılması,

gelecek kuşaklara aktarılması, kültürel bağların geliştirip kardeşlik, birlik, beraberlik değerlerinin yaşatılması, milli kültürümüzü zirvede tutarak ortak kültüre sahip çıkılması amacıyla 1992 yılında kurulmuş olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ile GAÜ işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğin açılışına diğer devlet yetkilileri yanında sanatçılarda katılırken sergide 8 ülkeden 17 fotoğraf sanatçısının eserleri sergilenecek.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği ve Girne Amerikan Üniversitesi ortak girişimi ile düzenlenen “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri”

konulu fotoğraf sergisi bir hafta boyunca 8 Şubat 2013 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilecek.

GAÜ ile TÜRKSOY Arasında İşbirliği Protokolü İmzalanıyor

Paris UNESCO Merkez Binası, New York Birleşmiş Milletler Kongre Salonu, Orta Doğu’nun önde gelen ülkeleri yanında tüm Türk coğrafyasında Türk soylu halkların edebiyattan şiire, tiyatrodan operaya-baleye, resimden fotoğrafa, çeşitli sanat dallarında etkinlikler gerçekleştiren TÜRKSOY ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov tarafından Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde ortak kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi hedefi ile 31 Ocak 2013 tarihinde imzalanacak işbirliği protokolü’nün ilk etkinliği “TÜRKSOY’dan Kuzey Kıbrıs Esintileri” konulu fotoğraf sergisi GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te Kıbrıs Türk halkı ve sanatseverler ile buluşacak.