GAÜ Türkiye’de 2. Sırada KKTC’de Tek

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türkiye’de 2. Sırada KKTC’de Tek

Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce dil eğitimi alanında dünya ve Avrupa’nın önde gelen denklik ve akrediatsyon kurumu The European Association for Quality Language Services (EQUALS) denkliğini alan tek KKTC üniversitesi olmaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği eğitim kurumları ve dünya yükseköğretim kurumlarının İngilizce dil eğitimi ve dil eğitimine yönelik akademik programlarını denetleyen ve dünyanın önde gelen akreditasyon otoritelerinden olan EQUALS üyeliğine Türkiye’de sadece Sabancı Üniversitesi sahipken EQUALS yetkililerinin incelemelerinden sonra GAÜ , en kaliteli İngilizce dil eğitimi veren ikinci Türk üniversitesi ve tek KKTC üniversitesi olmaya hazırlanıyor.
“Ek Eğitim Ücreti Ödemeden Dil Eğitimine İngiltere Kampüsünde Devam Etme Fırsatı”

GAÜ Hazırlık Okulu Müdürü Ferdiye Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada EQUALS denetlemelerinin ilk aşamasından GAÜ Hazırlık Okulunun büyük bir başarı ile geçtiğini belirtti.

İngilizce dil eğitiminin Avrupa Birliği eğitim krtierlerine göre denetleyen ve akreditasyon ile üyelik veren EQUALS’ın dil eğitimini denetleyen dünyanın önde gelen kurumlarından olduğunu hatırlatan Ersoy, EQUALS üyeliğini kazanan tek KKTC üniversitesinin GAÜ olacağını vurguladı. GAÜ’nün İngilizce dil eğitiminde çok kültürlü akademik yapısı yanında eğitim programlarının önemli olduğuna dikkat çeken Ersoy, İngiltere Kampüsü Canterbury’de GAÜ öğrencilerinin ek eğitim ücreti ödemeden Hazırlık Okulu ve dil kursları ile İngilizceyi anavatanında öğrenme fırsatını da yakaladığını ifade etti. İngilizceyi anavatanında öğrenmenin mesleki gelişim ve kariyer açısından önemli olduğuna dikkat çeken Ersoy, GAÜ Karmi Kampüs Hazırlık Okulunun da EQUALS üyeliği alması ile İngilizce dil eğitiminde AB kriterlerine ve kalitesinde eğitim verdiğinin belgeleneceğini belirtti.