Cumhurbaşkanı Eroğlu GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

Haberler

GAÜ'DEN

Cumhurbaşkanı Eroğlu GAÜ Bilim Heyetini Kabul Etti

Girne Amerikan Üniversitesi Bilim Heyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından kabul edilen GAÜ bilim heyetinde GAÜ CEO’SU ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi başkanlığında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Doç. Dr. Olgun Çiçek ile Genel Sekreter Dr. Sualp Davut yer aldı.

Yükseköğretim’de küresel ölçekteki gelişmeler yanında ülke yükseköğretimi ve geleceğinin konuşulduğu kabülde Cumhurbaşkanı Eroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC üniversitelerinin ülke ekonomisine yaptığı katkılar yanında Kıbrıs Türk toplumunun gelişimine ve ambargoların kırılmasında öncü olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, üniversitelerin yurtdışında tanınan diploması, kampüsler ve eğitim merkezleri ile ülke bayrağını yurtdışına taşıdığını ve Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurduğuna vurgu yaptı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ise ziyarette yaptığı konuşmada kabülden dolayı GAÜ küresel bilim ailesi adına Cumhurbaşkanı Eroğluna teşekkür etti. 2012 yılında dünyada ve ülkede yükseköğretim alanındaki gelişmeleri yanında 2013 yılında küresel rekabet ve yükseköğretim’de GAÜ’nün hedefleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Eroğluna bilgi veren Vehbi, bilimin evrensel gücü ile GAÜ küresel yurtdışı kampüslerinin Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmaya devam edeceğini vurguladı. Ambargoların kırılmasında üniversiteleşme hareketinin önemine de dikkat çeken Vehbi, yeni akademik bölümler yanında YÖK ve YÖDAK başta olmak üzere uluslararası akreditasyon ve denklik kurumları tarafından dünyanın her yerinde geçerli olan yükseköğretim diplomasının Kuzey Kıbrıs üniversite sistemi için önemli bir referans olduğunun altını çizdi.

GAÜ’nün dünya üniversiteleri ile rekabet ettiğine işaret eden Vehbi, küresel rekabette ve yükseköğretim kalitesinde üniversiteler arası ortak akıl ve yükseköğretim politikalarının önemine de dikkat çeken Vehbi, ülke gelişimi ve sorunlarının aşılmasında GAÜ ve küresel bilim kadrosunun üretimlerine devam edeceğinin altını çizdi.