GAÜ’de Genç Fotoğrafçılar Yarışması Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Genç Fotoğrafçılar Yarışması Düzenleniyor

BÜYÜK ÖDÜL İNGİLTERE’DE TAM BURSLU EĞİTİM

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından 2012-2013 akademik yılı ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenecek fotoğraf yarışmasının ilki “Eğitim ve Öğrenci Hayatı” teması ile düzenleniyor.

Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığa meraklı 14 - 25 yaş arası genç fotoğrafçıların katılacağı yarışmanın büyük ödülü Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu İngilizce hazırlık eğitimi olarak açıklandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada başvuruların 29 Mart 2013 tarihine kadar Kabul edileceği belirtilirken GAÜ 1. Genç Fotoğrafçılar Yarışmasının ikincilik ödülünün yüzde 50 burslu ve üçüncülük ödülünün de yüzde 25 burslu Canterbury Kampüs İngilizce hazırlık eğitimi olduğu ifade edildi.

Ayrıca GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’nın ilk ve en büyük Amerikan Üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin 28.yılını kutladığı akademik yıl içerisinde sosyal sorumluluk projesi olarak fotoğraf sanatçılığını desteklemeyi amaçladığı vurgulanarak yarışmanın amaç ve hedefinin profesyonel hayata adım atan genç nesillere yol göstermek, eğitim hayatalarına katkıda bulunmak ve geniş kitlelere ulaşarak fotoğraf sanatçılığı bilincini yaymak olduğunun altı çizildi.
Genç Fotoğrafçılar Yarışmaya On-line Başvuru Yapabilecek

Yarışma sonuçlarının 30 Mart - 10 Nisan 2013 tarihleri arasında fotoğraf sanatçısı Kadir Kaba, ressam Emin Çizenel ve GAÜ öğretim görevlisi Dr. Mehmet Adil’den oluşan jürinin yapacağı değerlendirme sonunda 12 Nisan 2013 günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenecek sergi ve ödül töreni ile dereceye girecek genç sanatçı ve fotoğrafçıların açıklanacağının da ifade edildiği açıklamada yarışmaya katılacak olanların en fazla 3 eser ile başvuru yapabileceği belirtildi.

2012-2013 akademik yılı ile birlikte ilk kez düzenlenen GAÜ 1. Genç Fotoğrafçılar Yarışması ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşullarına genç fotoğrafçılar http://yarismalar.gau.edu.trweb adresi yanında 0392 650 20 00 - 1165 nolu telefondan ulaşabilecek.