Rauf Denktaş Uluslararasi Politika Konferansi Düzenlenecek

Haberler

GAÜ'DEN

Rauf Denktaş Uluslararasi Politika Konferansi Düzenlenecek

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Rauf Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından Rauf Denktaş anısına uluslararası politika ve siyaset konferansı düzenleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde kurulan Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş adına uluslararası siyaset ve politika konferansı düzenleneceğini açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada 2012-2013 akademik yılı ile birlikte bilimsel çalışmalara başlayan ve başkanlığı Eğitim Fakültesi dekanı Doç. Dr. Sadettin Yıldız tarafından yürütülen merkez düzenlenecek konferansın uluslararası boyutta gerçekleşeceği belirtildi.

Merkezin kuruluş amacının Kıbrıs ile ilgili sosyolojik, tarihsel, politik ve edebi bilimsel çalışmalar yapmak olduğunun ifade edildiği açıklamada merkezin ilk etkiniliği olan , gazeteci yazar Cem Kar ve Mine Çeliker'in hazırladığı, GAÜ ve Gazeteciler Cemiyetinin işbirliği ile düzenlenen “ Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş” fotoğraf sergisinin de yeniden düzenleneceği ifade edildi.

Kıbrıs tarihi ile ilgili önemli atölye çalışmaları, seminer ve konferanslar ile sergilerin düzenlenmesi yanında Rauf Denktaş adına fotoğraf yarışmasının da uluslararası konferans öncesinde düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada uluslararası boyutta düzenlenecek konferansın geleneksel olarak her yıl düzenleneceği ve siyaset ve politikaya dair konu başlıkları ile uluslararası bilim insanlarının her yıl GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te biraraya geleceği vurgulandı.