Sektörün Beklentileri İrdelendi

Haberler

GAÜ'DEN

Sektörün Beklentileri İrdelendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde sektörün ve iş dünyasının Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarından beklentileri irdelendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre merkezinde “Şirketlerin Bilgisayar Mühendisliği Mezunlarından Beklentileri” konu başlığı ile düzenlenen seminere Bilgisayar Mühendisliği Oda Başkanı Bora Tüccaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Zafer Ağdelen, seminerin açılışında yaptığı konuşmada ASIIN akreditasyonu ile GAÜ Mühendislik Fakültesinin önemli bir fark yarattığına dikkat çekerek Avrupa Birliği tarafından tanınan bir akreditasyon kurumu olan ASIIN'den onay alan ilk ve tek Türk ve Kuzey Kıbrıs ünivedrsitesi’nin GAÜ olduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği standartlarında teorik eğitimlerin yanında sektör içerisinde yer alan kanaat önderlerinin bilgi ve deneyimlerinin de öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığını belirten Doç. Dr. Ağdelen, mühendislik eğitiminde çok önemli olan 2 farklı disiplinde de GAÜ’nün eğitime başlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek mezunların iş dünyasına adapte olmaları ve öğrencilerin iş dünyası ile sektörün beklentileri ile ilgili bilgi sahibi olmaları amacıyla seminerin düzenlendiğine değindi.
“Mezuniyet Sonrası Bilgi Gelişiminin Durması En Büyük Sorun”

Seminere konuşmacı olarak katılan Bilgisayar Mühendisliği Oda Başkanı Bora Tüccaroğluise mezun öğrencilerin proje yönetimine dahil olacağını ve sektörün verimli çalışma, sistemli çalışma, ekip uyumu ve en önemlisi proje yönetiminde yeterliliği mezunlardan beklediğini ifade etti.

Mezuniyet sonrası kendini ve bilgisini geliştirmeyi bırakan mühendislerin sektörün yaşadığı sorunların başında geldiğine dikkat çeken Tüccaroğlu, mezun olmadan önce eğitim sürecinde ortaya koyulan gelişimin meslek hayatında sürmesinin önemini vurguladı.

Mühendisliğin sürekli eğitim, sürekli gelişim ve proje yönetiminde biçilen rolü tam olarak yerine getirmek olduğuna işaret eden Tüccaroğlu, mezuniyet sonrası çeşitli eğitimlerle mühendislerin kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Birçok ülkede sivil toplum örgütlerinin o ülkenin iş hayatını, perspektiflerini ve mühendisliğin ülkedeki yerini sektöre giriş yapan yeni mezunlara anlatmak için önemli çalışmalar yaptığına da değinen Tüccaroğlu, teorik eğitim yanında stajlarını da öğrenerek ve uygulayarak geçiren öğrencilerin mesleklerinde daha başarılı olacağını ifade etti.