Kıbrısın İngilizce Şampiyonu Amerikan Kolejinden

Haberler

GAÜ'DEN

Kıbrısın İngilizce Şampiyonu Amerikan Kolejinden

EDEXCEL Uluslararası sınavlarında İngilizce alanında Kuzey ve Güney Kıbrıs’tan en yüksek puan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Kolejinden çıktı.

Amerikan Koleji 10. Sınıf öğrencisi Pınar Yılmaz EDEXCEL Uluslararası GCSE 4ESO İngilizce sınavında Kıbrıs adası genelinde en yüksek notu alıp, ada çapında en iyi öğrenci ödülü ve sertifakasını kazandı.

Konuyla ilgili düzenlenen törende ödül ve sertifikasını alan Pınar Yılmaz, Amerikan koleji eğitimi ve öğretmnelerine teşekkür ederek hedefinin eğitimini yurtdışı küresek kampüslerde sürdürmek olduğunu ifade etti.

Amerikan Kolejinden yapılan açıklamada ise 18 farklı ülkeden öğrenci ve İngilizce, fransızca ve Türkçe dilleri temelinde uygulanan müfredatlar ile öğrencilerin küresel bilgiye yön verecek aktörler olarak geleceğe hazırlanma misyonu ile eğitim verdiği belirtilerek İngilizce dilini etkin kullanma ve yeterlilik derecesi ile tüm Kıbrıs’taki eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasından Amerikan Koleji öğrencisi Pınar Yılmaz’ın en yüksek puanı almasının gurur verici ve Kuzey Kıbrıs ortaöğretim kurumları ile özel kolejlşeri için önemli bir referans olduğuna vurgu yapıldı.