GAÜ’den Ntv Ve Rıdvan Dilmen’e Ödül

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Ntv Ve Rıdvan Dilmen’e Ödül

Türk futbolu ve Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcularından NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından iki ayrı ödüle layık görüldü. Yılın en iyi spor yorumcusu seçilen Dilmen'in yer aldığı "Yüzde 100 Futbol" da yılın en iyi spor programı ödülü aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi 28. akademik yıl etkinlikleri çerçevesinde İletişim Fakültesi'nin organizasyonu ile NTV Spor yorumcusu ve Türk futbolunun önemli kanaat önderlerinden Rıdvan Dilmen’i konuk etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de İletişim fakültesi dekanı Doç. Dr. Neriman Saygılı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen “Türk Futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını” konulu seminerde Dilmen Türk futbolu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Galatasaray’ın Şampiyonluk Şansı yüzde 40

Futbol hayatı ve spor yorumculuğu kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Dilmen, çocukluğundan beri futbolun içerisinde ve Fenerbahçeli olduğunu belirterek futbolu nükseden sakatlığı yüzünden bırakmak zorunda kaldığını ve spor yorumcusu olarak yeni bir kariyer yapmayı o dönemlerde düşünmediğini ifade etti.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın şansının yüzde 40, Fenerbahçe ile Beşliktaş’ın şanslarını ise yüzde 30 olarak gördüğünü de belirten Dilmen, futbol kulüplerinin federasyonu yönetmediği, Türk futbolu ve kulüplerine federasyonun yön verdiği bir yapının kurulması gerektiğine dikkat çekerek Federasyonun kulüpleri yönettiği bir yapıda Türk futbolunun daha iyiye gideceğini vurguladı.
Fenerbahçe Avrupa’da En Az Yarı Final Oynar

Aykut Kocaman’ın çok iyi eğitim almış ve kendini geliştirmiş bir teknik adam olduğuna da işaret eden Dilmen, ilerleyen yıollarda Avrupa’nın en iyi teknik adamları arasında Aykut Kocaman’ın yer alacağını ve Avrupa liglerinde Fenerbahçe’nin en kötü tahminle yari final oynayacağını ifade etti. Spor yorumculuğu sonrasında teknik adam olarak değil teknik adam yetiştiren futbol eğitmeni olarak devam etmek istediğini de sözlerine ekleyen Dilmen, Kıbrıs Türk futbolunun gelişmesi ve ambargolar ile engellerin ortadan kalkması için çalışmaya hazır olduğunu vurgulayarak önemli konulara değinilen seminerden dolayı Girne Amerikan Üniversitesine teşekkür etti.

Seminer sonunda Rıdvan Dilmen, İletişim Fakültesi öğrencilerinin oylarıyla "Yılın en iyi spor programı" ödülünü kazanan "Yüzde 100 Futbol" programı ödülünü NTV adına GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi’den alırken Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve Girne Amerikan Üniversitesi Genç Fenerbahçeliler Öğrenci Kulubü tarafından düzenlenen "2012’nin en iyileri" anketinde “Yılın en iyi spor yorumcusu” ödülünü ise kulüp başkanı Buğra Asaf Tengiz’in elinden aldı.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün tarafından GAÜ küresel bilim ailesi onur üyeliği rozeti de takdim edilen Rıdvan Dilmen, seminerde Türk futbolu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken seminer sonunda öğrencileri sorularını yanıtladı.