Amerikan Kolejinde Düşünsel Ve Ekonomik Üretimlerin Önemi Vurgulandı

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Kolejinde Düşünsel Ve Ekonomik Üretimlerin Önemi Vurgulandı

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Girne Amerikan İlkokulu The American Elementry School’da sosyal sorumluluk ve yurttaşlık bilinci eğitimi kapsamında Yerli Malı Haftası düzenlendi.

The American Elementry School Girne Kampüsünde düzenlenen Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları ile sosyal sorumluluk ve yurttaşlık bilinci ile ülke ekonomisinin gelişimi için yerli malı tüketiminin önemi anlatıldı.

The American Elementry School öğrencileri etkinlik kapsamında Kıbrıs'ta üretilen fabrika ürünlerini araştırarak yağ, süt, kahve, deterjan, bisküvü gibi çeşitli ürünleri tanıttı. Ayrıca Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında ülke ekonomisi ve kalkınması için yerli malı tüketmenin önemi yanında Kıbrıs Türk kültürüne özgü kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerin yerli malların kullanımı ile yapılması da öğrencilere öğretildi.

12-18 Aralık Yerli Malı Tüketim Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen otantik tadlar yanında folklorik ve etnografik maddi kültür öğelerinin önemi ve yapımının da öğretildiği günde ayrıca ülkemiz yazarları ve şairlerinin kitapları da tanıtılarak satışa sunuldu.

The American Elementary School Müdüresi Nagehan Öner düzenlenen etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubunun eğitim vizyonu arasında öğrenciler arasında sosyal sorumluluk ve yurttaşlık bilinicini gelişterecek etkinlikleri düzenlemek olduğunu belirterek “Yerli Malı Haftası etkinliklerinin amacının Kıbrıs'ta üretilen yerli mallarının öğrenciler arasında tanınmasını sağlamak, öğrencileri yerli malları kullanmaya teşvik etmek, ülke tarihi, kültürü ve foklorüne sahip çıkan genç kuşakları yetiştirmek, yerli mallarının tüketilmesinin ülke ekonomisine katkısını kavrayan bireyleri yetiştirmek” olduğunu söyledi.