Tarihi Tanık Yeniden Şehere Kavuştu

Haberler

GAÜ'DEN

Tarihi Tanık Yeniden Şehere Kavuştu

Vakıflar İdaresi ve UNDP’nin katkıları ile restorasyonu 3 yılda tamamlanan Kıbrıs’taki önemli Osmanlı kültürel varlıklarından Tarihi Büyük Hamam düzenlenen resmi törenle yeniden hizmete girdi.

Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği proje ile yeniden hizmete giren başkent Lefkoşa’nın tarihine ve Lefkoşalı’nın anılarına tanıklık eden Tarihi Büyük Hamamın açılış törenine Lefkoşalılar yoğun ilgi gösterdi.

KKTC 2.nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçilik Müsteşarı Cem Şakir Kaya, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçilik sözcüsü Andrew Schofer, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Kemal KaymakamzadeUSAID ve UNDP yetkililerinden Kim Foukaris ve Elizabeth Kassinis, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve GAÜ Kültürel Miras Yönetimi üyeleri ile akademik kadrosunun katıldığı törenin açılış konuşmasını GAÜ Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (USBYO) Direktörü ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (INTEB) Başkanı Doç.Dr. İsmet Esenyel yaptı.

Açılış konuşması sonrası sırası ile Serhat Akpınar, Mustafa Kemal Kaymakamzade, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve KKTC 2.nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yaptığı konuşmalarının ardından Tarihi Büyük Hamam yeniden hizmete açıldı.

Vakıflar idaresi ve UNDP’nin restorasyonuna yaptıkları katkılardan ve yeniden hizmete girmesinde ortaya koyduğu vizyondan dolayı Girne Amerikan Üniversitesi’ne teşekkür eden devlet yetkileleri açılışın ardından Tarihi Büyük Hamam ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Kültürel Miras Yönetimi yetkililerinden bilgi aldı.

Açılış töreninde tasavvuf müziği ve Kıbrıs Türk folklorik ezgilerinin canlı performans ile sunulduğu ve renkli görüntülere sahne olan Kıbrıs’taki önemli Osmanlı eserlerinden başkent Lefkoşa’nın tarihine tanıklık eden Tarihi Büyük Hamam ile ilgili www.grandturkishhamam.comweb adresinden bilgi alınabilecek.