GAÜ’den Engelsiz Çevre İçin Ortak Akıl Çağrısı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Engelsiz Çevre İçin Ortak Akıl Çağrısı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi işbirliği ile “Engelsiz Çevre” konulu seminer düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Komplkes Senato Kongre Merkezinde gerçekleşen seminere bilimsel sunumları ile İç Mimarlık bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Endüstri Mühendisliği bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Toker ve İç Mimarlık bölümü öğretim görevlisi Buğu Şah konuşmacı olarak katılırken Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet, Girne Özel Eğitim Merkezi Müdürü Musa Saygı ile Girne Liman Rotary Kulubü Başkanı Yazgan Musannıf seminerde birer konuşma yaptı.
“Engelsiz Mimari ve Kentsel Gelişim Vizyonu Gerekliliği Vurgulandı”

Çevre, kent ve mimari tasarımda engellerin kaldırılması ve tüm mekanların herkes için erişilebilir kılmak amacıyla engelsiz mimari ve kentsel gelişim vizyonunun oluşturulması yanında ortopedik özürlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen seminerde engellilerin erişimine uygun mekanların nitelikleri yanında mimarlar, iç mimarlar ve endüstri mühendislerine ergonomik çevre yaratılmasında önemli görevler düştüğü ifade edildi.

Üniversite, bilim insanları ve yerel yönetimlerin ortak akıl ve vizyon ile engelsiz kent ve kent gelişimine önemli katkılar yapması gerekliliğinin vurgulandığı seminer de engelsiz çevre için tüm kesimlere ortak akıl çağrısı yapılırken etkinlik Mimarlık Tasarım Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri’nin kapanış konuşması ile sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen “Engelsiz Çevre” konulu etkinlikler Girne Özel Eğitim Merkezinde düzenlenecek engelsiz kent ve erişilebilir mekan konulu atölye çalışması ile devam edecek.