“Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık” Seminerleri

Haberler

GAÜ'DEN

“Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık” Seminerleri

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" başlığıyla organize ettiği ve Kıbrıs Türk Mimarlar Odasının katkılarıyla gerçekleşecek olan Cuma Seminerler dizisinin dördüncüsü 7 Aralık Cuma günü saat:17:00’da GAÜ Millennium Senato Kongre Salonunda gerçekleşecek.

Sempozyuma konuşmacı olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı ve Türkiye Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı , Prof. Dr. Güven Arif Sargın katılacak.
"Praksis: Mimarlığın Toplumsal Sorumluluğu Olabilir mi?"

"Praksis: Mimarlığın Toplumsal Sorumluluğu Olabilir mi?" (Parxis: Can Architecture be Socially Responsible) başlığıyla 07 Aralık 2012 Cuma günü Saat 17:00'de GAÜ Millennium Senato Kongre Salonunda gerçekleşecek olan seminer özellikle yirmi birinci yüzyıl koşullarında politik bir araç olarak mimarlığın toplumsal sorumluluklarını gündeme taşıyacaktır.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde halka açık olarak gerçekleşecek olan seminer programı aşşağıdaki gibidir;
21 Aralık 2012 Cuma

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doc. Dr. Hosseyin Sadri’nin yaptığın açıklamada, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin her hafta GAÜ’de gerçekleşeceğinin altı çizilirken seminerlere ulusal ve uluslararası üniversitelerden önemli bilim insanları yanında sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile mimarların konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.