Gastronomi Eğitiminde GAÜ Ve Paul Bocuse Farkı

Haberler

GAÜ'DEN

Gastronomi Eğitiminde GAÜ Ve Paul Bocuse Farkı

Girne Amerikan Üniversitesi Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (GAÜ USBYO) Turizm Otelcilik Konaklama bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminde Fransız ekölü ve Avrupa Birliği Standartları ile turizm eğitiminde yeni dönemi başlatmaya hazırlanıyor.

KKTC üniversiteleri arasında önemli bir başarıya imza atarak Fransa'nın en prestijli Aşçılık okulu İnstitute Paul Bocuse ile akademik işbirliği protokolünü hayata geçiren ilk ve tek akademik bölüme sahip üniversite olan Girne Amerikan Üniversitesi, turizm eğitiminde Türkiye’nin en iyi üç üniversitesinden biri olma hedefi ile çalışmalarına devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (USBYO) Direktörü ve Uluslararası Turizm ve Eğitim Kurulu (INTEB) Başkanı ile Dünya Turizm Konaklama ve Egitim Birliği’nin (AMFORHT) Akdeniz ve Ortadoğu'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi Yrd. Doç Dr.İsmet Esenyel konuyla ilgili GAÜ TV Aktüel Haber programına önemli açıklamalrda bulundu.

Uluslararası akreditasyonlar ve tanınmışlık, uluslararası üyelikler ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin genelde tüm bölümlerde özelde ise Turizm eğitiminde Avrupa Birliği standartlarında eğitim verdiğini ifade eden Yrd. Doç Dr. Esenyel, Fransa'nın en prestijli Aşçılık okulu olan İnstitute Paul Bocuse ile imzalanan anlaşma ile Gastronomi ve Mutfak sanatları ile Turizm eğitiminde KKTC’deki standartların GAÜ ile yeniden şekillenmeye başladığına dikkat çekti.
Fransız ve Osmanlı Mutfağı Sentezi Gastronomi Dünyasında Ezber Bozacak

Michelin yıldızlı aşçılar ve eğitmenlerin dünyagasstronomi dünyasına yön verdiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, Michelin yıldızlı şef ve eğitimcilerin anlaşma ile GAÜ yurtdışı kampüsleri ile GAÜ Türkiye Yerleşkesi ilk eğitim binası İstanbul Beşiktaş Kampüs’te kısa ve uzun dönemli eğitim programlarına katılacağını belirtti. Michelin yıldızılı dünyanın önde gelen şeflerinden Anne Sophie Pic’in Paul Bocuse ve GAÜ işbirliğinin Fransız ve Osmanlı mutfağı ile kültürüne önemli bir sentez olacağı tesbitinin öneminin altını çizerek anlaşmanın GAÜ öğrencilerine küresel bilgi ve kültüre yön veren bireyler olmaları yönünde önemli katkı yapacağını vurguladı.