Savaş Sonrası Kentsel Mimari: Mostar Örneği GAÜ’de Anlatılacak

Haberler

GAÜ'DEN

Savaş Sonrası Kentsel Mimari: Mostar Örneği GAÜ’de Anlatılacak

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" (Architecture Facing World Problems) ana teması ile düzenlenen “Mimarlık Cuma Günü Seminerleri” Çatışma Sonrası Kentlerde Yeniden Yapılanma : Mostar Örneği (Urban Reconstruction In Post-Conflict Cıtıes: The Case Of Mostar) konulu seminer ile devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde halka açık olarak her Cuma saat 10.00’da başlayan seminerlere bu hafta Bologna Üniversitesi öğretim üyesi Hollanda'nın Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında araştırmalar yapan İleri Çalışmalar Enstitüsü'nde (Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences) araştırmacı olarak görev yapan Dr. Francesco Mazzucchelli konuşmacı olarak katılacak.
“ Yüzyılın Kentsel Mekan Çatışmalarının Kent İnsanına Etkileri Tartışılacak”

Modern yüzyıllarda kentsel mekanlarda artan çatışma ortamları ve çatışma sonrasındaki ketsel alanların yeniden yapılandırılmasında uygulanan yöntemler yanında sözkonusu yöntemlerin kentlilerin sosyal yapıları, kültürleri ve daha da önemlisi anı ve hatıralarıyla ilişkisinin insan hakları odaklı mekansal antropoloji ile mimarlığın bakış açısı ile Mostar örneğinde irdeleneceği seminer GAÜ TV’den canlı olarak yayınlanacak.

.Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri yaptığı açıklamada öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin her hafta GAÜ’de gerçekleştiğini belirterek dünya mimarlık eğitimi ve yeni perspektiflere yön veren kanaat önderleri ile bilim insanlarının GAÜ öğrencileri yanında Kuzey Kıbrıs sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile buluşmasının ülke mimarlık anlayışında önemli sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.