Motor Tutkunları Ozanköy Motor Festivalinde Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

Motor Tutkunları Ozanköy Motor Festivalinde Buluştu

Bikers Club Cyprus desteği ile organize edilen Ozanköy Motorsiklet Festivali The Corner House önünde gerçekleşti.

Motor tutkunları yanında Ozanköy’de yaşayan İngiliz ve Ruslar tarafından yoğun ilgi gören etkinlik öncesinde motorcular sona eren yaz ile kış sezonunun ikinci büyük turunu da gerçekleştirerek Lefkoşa, Değirmenlik, Beşparmak, çatalköy güzergahı üzerinden festival alanındaki yerlerini aldılar.

Harley Davidson motorsikletler başta olmak üzere her sınıftan yaklaşık 130 motosikletin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, tanınmış işadamları ve kanaat önderleri yanında bölgede ikamet eden çok sayıda İngiliz vatandaşı ile Ozanköy halkı yoğun ilgi gösterdi. Yiyecek ve içecek standları ile desteklenen etkinlik, iki farklı müzik gurubunun yanısıra, ses sanatcısı Erin Elizel’in güzel şarkılarıyla akşama kadar devam etti. Etkinliğe Girne Amerikan Üniversitesi Motorsiklet Kulubü de destek verdi.

Konuyla ilgili Bikers Club’tan yapılan açıklamada motorsiklet kullanma ve kültürünü artıracak her türlü etkinliğe destek verileceği belirtilerek motorsiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve trafik kurallarına uymanın yararlarına, motorsiklet ve bisikletlerin trafikte karşılaştıkları sorunlara dikkat çekildi.

“Kaskını Takmadan Yola Çıkma”, “Motorsikletleri Fark Edin ve Düşünün”, “Trafikte Motorsiklet ve Bisikletlere Öncelik Tanıyın”, “Trafikte Bizde Varız”, “Bizleri Fark Edin”, Trafik Kurallarına Uymak Hayat Kurtarır” mesajlarının hatırlatıldığı açıklamada motorsiklet ve bisiklet sürücülerinin haklarına ve trafik kazalarına dikkat çekmek, sosyal duyarlılık ve farkındalık yaratmak ve motorsiklet kültürünü yaymak için düzenlenen benzer etkinliklerin öneminin altı çizildi.

Motosiklet kültürünün gelişmesi, yaygınlaşması ve kamuoyuna düzgün mesajlar verilebilmesi amacıyla rutin olarak her ay benzer etkinliklerin düzenleneceği belirten organizasyon komitesi yetklisi Jawa Ali lakaplı Ali Yüksek ise yaptığı açıklamada bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirilip diğer bölgelerde de gerçekleştirilmesininBikers Club ve İkiteker dünyasının hedefleri arasında olduğunu ifade ederek trafikte motosikletlerin fark edilmesi ve dolayısıyla kazaların azalmasına vesile olacak bu tür etkinliklerin süreceğini sözlerine ekledi.