GAÜ’den Büyük Ustaya Saygı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Büyük Ustaya Saygı

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji yurtdışı kültür ve sanat gezilerine devam ediyor.

Girne Amerikan Koleji Müdürü Aysu Balkanlar ve Müdür Muavini Koray Emirhoca başkanlığından oluşan öğrenci grubunun son durağı Van Gogh sergisi oldu.

Resim ve sanatta izlenimci akımın Hollandalı ünlü temsilcisi ressam Van gogh’un eserlerinin sergilendiği Ankara CERN MODERN’de sanatseverlerin ve sanat dünyasının kanaat önderlerinin ziyaretine açılan sergiyi gezen Girne Amerikan Koleji öğrencileri, yeni bir sunum teknolojisi olan "sensory 4" ile birleştirilmiş 40 projektör eşliğinde sunulan eserleri izleyerek
duvarlarda, tavanda ve zeminde Van Gogh'un eşsiz fırça vuruşlarını, muhteşem sarı tonlarını, kompozisyonlarını inceleme fırsatı yakalayarak sıradışı bir deneyime tanıklık ettiler.

Van Gogh'un eserlerinin sergilendiği bilgilendirici, görkemli ve görsel bir şölen olarak sunulan sergiyi yakından izleme ve inceleme fırsatı bulan Girne Amerikan Koleji öğrencileri, dönem boyunca devam eden yurtdışı kültür ve sanat gezileri ile bireysel gelişimlerine önemli katkılar yapıyor.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Koleji’nden yapılan açıklamada okul öncesi eğitimden başlayarak İngilizce, Fransızca ve Türk diline hakim geleceğin kanaat önderlerini yetiştirme vizyonu ile 18 farklı ülkeden öğrencisi ile eğitime devam eden GAÜ Okullar Grubu eğitim kurumlarının öğrenci gelişimin en üst düzeye taşıma amacıyla teorik bilgi yanında öğrencilerin kültürel ve sanatsal gelişimlerine de önem verdiği vurgulandı. Kültür ve sanatın önemini kavrayan bireylerin geleceğe ve toplumlara yön verdiği ilkesinden hareketle yurtdışı kültür ve sanat gezilerinin düzenlendiğinin de belirtildiği açıklamada ulusal, uluslararası ve evrensel kültürel ile sanatsal değerler ile iglili çeşitli atölye çalışmaları, konferans, seminer ve gezilerin devam edeceği ifade edildi.